Beloften thuis tegen SJC; drie teams ‘on the road’

10 mei 2019

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen SJC uit Noordwijk. De thuiswedstrijd van de onder-12 is afgelast op verzoek van MVV. De onder-13, onder-15 en onder-19 spelen allemaal uitwedstrijden.

FC Groningen onder-23 wist zich afgelopen weekend met een 1-0 uitzege op ONS Sneek weer een plekje omhoog te werken op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag. Drie speelrondes voor het einde staat de ploeg van trainer Alfons Arts nu vijfde en die plaats wil de FC graag handhaven. Tegenstander SJC Noordwijk vecht voor lijfsbehoud. “Dit soort wedstrijden is voor ons dit seizoen lastig gebleken,” constateert Arts. “We hebben in eigenlijk alle wedstrijden veel balbezit en creëren ook redelijk veel kansen, maar scoren is voor ons moeilijk.”

Samen
Het leeuwendeel van de selectie ‘vliegt uit’ na het seizoen en veel spelers krijgen de kans zich in de kijker te spelen bij scouts van andere clubs. “We hebben weer een uitgelezen kans om te laten zien wat we kunnen en zullen het opnieuw samen moeten doen en regelen. SJC zal er niet aan meewerken om er een galavoorstelling van te maken.”

“Een kat in het nauw maakt soms rare sprongen. Dus moeten we deze wedstrijd op de goede manier benaderen. We moeten zorgen dat we deze keer de tegenstander niet onnodig ‘in leven’ laten en dat heeft in deze fase van het seizoen niks meer met tactiek te maken, maar puur met instelling en doelstellingen.”

Overige teams
De wedstrijd van onder-12 is afgelast, aangezien MVV geen volledige Twin Games-selectie op de been kan brengen. De onder-13 gaat na de 2-0 thuiszege tegen sc Heerenveen van afgelopen woensdag, op bezoek bij NAC Breda. De onder-15 speelt in en tegen Emmen. En de onder-19 gaat in Rotterdam op bezoek bij Excelsior.

Programma opleiding zaterdag 11 mei 2019
FC Groningen o.12 – MVV (AFGELAST)
NAC Breda – FC Groningen o.13 (11.45 uur)
FC Emmen – FC Groningen o.15 (12.30 uur)
Excelsior – FC Groningen o.19 (15.00 uur)
FC Groningen o.23 – SJC Noordwijk (15.00 uur)

Laatste nieuws