Beloften thuis tegen Hoek; onder-17 en onder-19 ook thuis

19 oktober 2018

Jong FC Groningen speelt zaterdagmiddag 20 oktober de thuiswedstrijd tegen Hoek in de Derde Divisie Zaterdag. Het duel tussen de nummers 5 en 4 van de ranglijst begint om 15.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn. De toegang is gratis. Ook FC Groningen onder-17 en onder-19 spelen thuis tegen respectievelijk Excelsior en Feyenoord.

Trainer Alfons Arts won afgelopen weekend met 5-1 bij SJC in Noordwijk. “We hebben afgelopen week weer verder kunnen bouwen op die wedstrijd. Tim Freriks en Daniël van Kaam zijn aangesloten bij de eerste selectie. Bij ons zijn er op Martijn van Maastrigt na, verder geen afwezigen. Het is de bedoeling dat we vanuit de eerste selectie in ieder geval Jannik Pohl kunnen opstellen tegen Hoek.”

De promovendus doet het prima in de Derde Divisie Zaterdag en heeft na acht wedstrijd 15 punten, eentje meer dan HSV Hoek. “Het is een vrijuit voetballende ploeg met veel dreiging voorin, een verdedigend blok met veel fysieke kracht en diverse jongens die afkomstig zijn van de Zeeuwse voetbalacademie van de broers De Nooijer.”

“Zij hebben aangetoond dat ze ook tegen de betere ploegen goed partij kunnen bieden en hebben in ieder geval aanvallende en voetballende intenties. Voor onszelf is het weer een mooie kans om te laten zien dat we progressie blijven boeken. We willen ons weer verbeteren ten opzichte van afgelopen week. Het is misschien een cliché, maar het wordt voor ons weer een volgende finale.”

Programma opleiding zaterdag 20 oktober
FC Groningen onder-17 – Excelsior (12.30 uur)
Vitesse – FC Groningen onder-13 (12.45 uur)
FC Groningen onder-19 – Feyenoord (15.00 uur)
FC Groningen onder-23 – HSV Hoek (15.00 uur)

NB Dinsdagmiddag 23 oktober om 15.00 uur spelen de reserves van FC Groningen tegen de reserves van Almere City FC.

Laatste nieuws