Beloften thuis tegen ASWH; nog drie thuisduels opleiding

28 september 2018

Jong FC Groningen speelt zaterdagmiddag 29 september om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen ASWH in de Derde Divisie Zaterdag. De wedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn is gratis toegankelijk. Ook de onder-13, onder-15 en onder-19 spelen thuiswedstrijden.

Tegenstander ASWH van Jong FC Groningen speelde woensdagavond in Bunschoten de uitwedstrijd tegen Eemdijk in het kader van de TOTO KNVB Beker en won met 4-1. “ASWH heeft een fysieke ploeg,” weet Arts, “waarin ten opzichte van afgelopen seizoen ook nog meer voetbal inzit. Ze hanteren een wat ander spelsysteem, maar daarop zullen wij ons niet aanpassen. We kijken natuurlijk altijd wel met een schuin ook naar de kwaliteiten van de tegenstander, maar zullen ons daar niet op aanpassen.”

Meedogenloos
De laatste weken wordt de onder-23 van FC Groningen als best voetballende ploeg in de Derde Divisie Zaterdag genoemd. “Maar we hebben onszelf de laatste tijd niet voldoende weten te belonen. De jongens werken keihard en leveren veel energie. Maar vooral voorin moeten we meer meedogenloos zien te worden, want we creëren veel. En soms moeten we de wedstrijd nog iets beter proberen te lezen en de slimmigheidjes van de tegenstanders doorzien.”

Arts had de afgelopen twee weken vrijwel nooit zijn gehele groep bijeen op het trainingsveld. “We hebben eigenlijk elke dag wel jongens afgestaan aan het eerste elftal. Donderdagavond zaten Tim Freriks en Daniël van Kaam bij de selectie voor het bekerduel met FC Twente. Dus is het zaak voor iedereen om zijn eigen traject te volgen. In de trainingen moeten we er rekening mee houden en we merken dat die jongens de bagage van het eerste elftal weer meenemen naar onder-23 en die van onder-23 weer bij onder-19 kunnen gebruiken. Uiteindelijk is het voor alle spelers de uitdaging op dat hogere niveau constant te blijven presteren.”

Programma opleiding zaterdag 29 september
FC Groningen onder-13 – Go Ahead Eagles (10.15 uur)
FC Groningen onder-15 – Flevo Boys (12.30 uur)
FC Groningen onder-12 – VVV (13.00 uur, in Wildervank)
FC Groningen onder-19 – Vitesse (15.00 uur)
FC Groningen onder-23 – ASWH (15.00 uur)
FC Groningen onder-19 – NEC: 1-5 (woensdag 26 september)

Laatste nieuws