Beloften thuis in noordelijke derby tegen ONS Sneek

5 oktober 2018

Jong FC Groningen speelt zaterdagmiddag 6 oktober 2018 op Sportpark Corpus den Hoorn de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek. Het duel begint om 15.00 uur en de toegang is gratis bij het duel tussen de nummers 12 en 7 van de Derde Divisie Zaterdag.

Afgelopen zaterdag ging Jong FC Groningen op eigen veld onderuit tegen ASWH. “In de eerste helft kregen we een paar kansjes,” blikt Arts terug. “En op slag van rust maakten we het onszelf erg moeilijk door een vrije trap weg te geven. De muur stond niet goed opgesteld en de bal werd zomaar binnen geschoten.”

“Na de pauze hadden we gehoopt dat de ploeg het zou oppakken vanuit de discipline en het simpel zou houden. Maar eigenlijk gingen teveel spelers, waarschijnlijk in hun enthousiasme, teveel dingen doen. Zo kwamen we te vaak in duel. De keren dat we wel via de zijkanten de oplossing vonden, werd het telkens meteen gevaarlijk. Over de gehele negentig minuten was het te weinig en te mager.”

Geduldig
Arts heeft nog steeds niks te klagen over de energie en het enthousiasme. “De intentie van de ploeg is prima. In de eerste helft lag het tempo ook ontzettend hoog. Misschien moeten we wel fases iets meer temporiseren om controle te krijgen. Komende zaterdag tegen ONS Sneek zal het weer een pittige wedstrijd worden. Deze tegenstander lag ons de afgelopen jaren niet echt. Het is zaak voor ons dat we geduldig blijven en in de aanval scherper zullen zijn.”

Bij Jong FC Groningen ontbreken in ieder geval Thijs Dallinga en Martijn van Maastrigt, die beiden nog niet inzetbaar zijn. Mateo Cassierra van de eerste selectie zal naar verwachting minuten gaan maken. Zaterdagavond speelt het eerste elftal in Den Haag de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Programma opleiding 6 oktober 2018
Blauw Wit ’34 – FC Groningen onder-15 (12.30 uur)
FC Volendam – FC Groningen onder-17 (14.30 uur)
Ajax – FC Groningen onder-19 (14.30 uur)
FC Groningen onder-23 – ONS Sneek (15.00 uur)
De Graafschap – FC Groningen onder-13 (zondag 7/10, 12.00 uur)

Laatste nieuws