string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften ten onder bij ADO Den Haag.

Maandag 16 maart 2015 om 22:16

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Den Haag met 2-1 verloren. Bij rust was de stand nog 1-1. Jafar Arias maakte de openingstreffer. Door de nederlaag blijft FC Groningen tweede achter Jong FC Utrecht in de Beloftencompetitie Divisie B.

Trainer Casper Goedkoop van Jong FC Groningen/Cambuur sprak van een ‘verloren avond’: “We begonnen veel te slap en ADO ging juist als de brandweer met veel positiewisselingen en beweging en snelheid. De kansenverhouding in de eerste helft was 5-2. We stonden als team in de eerste helft ook ‘te groot’, de ruimtes tussen de linies was te groot. In de tweede helft zijn we wat kleiner, compacter gaan spelen.”
“Maar de reden van de nederlaag was toch vooral dat de bereidheid onvoldoende aanwezig was in de wedstrijd. In de tweede helft hebben we nog wel wat proberen recht te zetten omdat we met 1-1 nog wel in de wedstrijd zaten. Maar het was al met al te pover. Uit een korte corner maken zijn uiteindelijk de 2-1 en wij waren niet meer bij machte dat te herstellen, ondanks enkele mogelijkheden over en weer.”
Met nog drie wedstrijden te spelen moet Jong Groningen naast concurrent Jong Utrecht nu alleen aan kop laten gaan. “Zij hebben nog vier wedstrijden te spelen en evenveel punten. Dat betekent dat we het niet meer in eigen hand hebben om eerste in de groep te eindigen. Op dinsdag 14 april spelen we de volgende wedstrijd, thuis tegen Jong PEC Zwolle. Dan moeten we ons revancheren. De komende weken oefenen we tegen Jong Vitesse en Jong AZ, mooie tegenstanders om ons verder te kunnen ontwikkelen.”
Opstelling Jong FC Groningen/Cambuur
Van der Lei; Payne, Schootstra, Van der Laan (75’ Baas), Janzen; Arias, Steblecki, Van Nieff (60’ Boutzamar), Schepers; Bacuna, Islamovic (70’ Denkovski).
Rest bank: Gies en Veendorp.
Scores: 11’ Arias 0-1, 18’ Houtkoop (strafschop) 1-1; 51’ Kastaneer 2-1

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard