string(9) "claudebot"

Beloften tegen verhouding in onderuit.

Maandag 04 april 2011 om 21:19

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Nijmegen met 2-0 verloren van Jong NEC. Bij rust was het nog 0-0. De ploeg van trainer Dick Lukkien deelt nu de tweede plek op de ranglijst met Jong Heracles.

Afgelopen donderdag werd Jong PSV kampioen van de Beloften Eredivisie. Na de 23ste van 26 speelronden ligt de strijd om de tweede plek nu weer volledig open. Jong FC Groningen stond bij rust op 0-0 tegen Jong NEC, de ploeg die afgelopen november in een doelpuntrijk duel met 5-2 werd verslagen.
In de eerste helft vielen er niet echt kansen te noteren voor beide ploegen. Trainer Dick Lukkien gaf zijn manschappen in de pauze ook een extra opdracht mee: “Voor de pauze was het niet goed genoeg. NEC had meer balbezit en wij waren niet agressief genoeg. Na de pauze heb ik meer beweging gevraagd in de voorhoede.”
Jong FC Groningen pikte dat goed op en dat resulteerde in kansen voor Norair Mamedov en Virgil van Dijk. Zeven minuten na de pauze kwam Groningen op achterstand toen Jeroen Veldmate zijn eigen doelman Leonard Nienhuis passeerde na een miscommunicatie: 1-0.
Daarna raakte een schot van Mamedov de lat, werd een kans van Van Dijk door Gabor Babos gepakt, kopte Oluwafemi Ajilore tegen de lat en claimde Petter Andersson een strafschop. “In die twintig minuten na rust hadden we twee of drie keer moeten scoren, maar uit de eerste de beste aanval komen zij juist op 2-0.” In de 73ste minuut vergrootte Aron van der Rijt namelijk de score: 2-0.
“In de slotseconde was er nog een kans voor Van Dijk, maar bracht Babos opnieuw redding. Een teleurstellende uitslag dus, helemaal omdat Heracles ons nu voorbij is op de ranglijst. Komende maandag in Euroborg willen we tegen FC Twente absoluut gaan voor die drie punten.”
Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Kunst, Van Dijk, Veldmate, Metaj; Ajilore, Andersson, Post; Rijsdijk (68’ Bossman), Mamedov, Keurntjes (65’ Menting).
Rest bank: Bakker, Zinga, Wagenaar, Van Hezel, Vente.
Scoreverloop: 53’ Veldmate (eigen doel) 1-0, 74’ Van der Rijt 2-0.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus