Beloften starten met nederlaag.

Maandag 24 augustus 2009 om 22:31

Jong FC Groningen heeft maandagavond in de openingsronde van de competitie in Eindhoven met 2-1 verloren van Jong PSV. Het doelpunt namens de FC werd gescoord door Danny Menting.

Na de bekernederlaag tegen Heerenveen/Emmen begon Jong FC Groningen nagenoeg in dezelfde opstelling aan de eerste competitie-ontmoeting tegen Jong PSV. Ondrej Svejdik en de geblesseerde aanvoerder Frank Olijve ontbraken bij de FC. Daardoor waren er basisplaatsen weggelegd voor Jorrit Kunst en Christos Tripsas.

In de vierde minuut kreeg Groningen al een uitgelezen kans op de openingsgoal, maar miste Mart Dijkstra vanaf elf meter. Na zeventien minuten kwam de thuisploeg zelf op voorsprong door een treffer van Lars Hutten. Diezelfde Hutten vergrootte elf minuten na de pauze de voorsprong: 2-0. Negen minuten later bracht aanvaller Danny Menting de spanning terug in de wedstrijd: 2-1. Meer doelpunten zouden er echter niet meer vallen op de Herdgang. En zo stapte oud-FC’er Stefan Nijland na negentig minuten als winnaar van het veld tegen zijn oude club.

Opstelling Jong FC: Ter Wielen; Kunst, Hiariej, Lachman, Jansen; Dijkstra, Post, Tripsas (46’ Kluin), Rijsdijk (68’ Krohne); Menting, Bacuna.
Rest bank: Nienhuis, Wagenaar, Janssens, Werkman, Van Erkel.

Scheidsrechter: Cairo
Scores: 17’ Hutten 1-0, 56’ Hutten 2-0, 65’ Menting 2-1.
Gele kaart FC: 41’ Dijkstra