string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften staan voor beslissende fase.

Maandag 03 november 2014 om 11:45

Jong FC Groningen/Cambuur speelt vanavond, maandag 3 november, de belangrijke thuiswedstrijd tegen Jong PEC Zwolle. Het duel uit poule 2 van de Beloftencompetitie wordt gespeeld in Leeuwarden en begint om 18.30 uur. De toegang is zoals te doen gebruikelijk gratis.

Jong FC Groningen/Cambuur heeft nog twee wedstrijden te spelen voordat de ‘kampioenspoule’ wordt gevormd. De ploeg van trainer Casper Goedkoop staat met 9 punten uit zes wedstrijden op de derde plaats in poule 2 van de Beloften-competitie. In de resterende twee wedstrijden dienen de Beloften minimaal drie van de vier tegenstanders onder zich te houden op de ranglijst om in aanmerking te komen voor de strijd om het Beloftenkampioenschap.
In eigen hand
sc Heerenveen leidt met 13 punten uit zeven duels en Jong Almere City heeft 11 punten uit zeven duels. De tegenstander van vanavond, Jong PEC Zwolle, staat op 6 punten uit zes duels. Nummer 4 Jong NEC/FC Oss, 7 uit zes, speelt vanavond tegen Almere. “We hebben het in eigen hand”, rekent Goedkoop voor. “Als we winnen, hebben we direct Zwolle uitgeschakeld voor de kampioenspoule en onszelf in een goede positie gebracht.”
Dat is nodig na de onverwachte 3-0 nederlaag, twee weken geleden in Almere. “Dat was een deceptie”, erkent Goedkoop. “Ik ga er echter vanuit dat we het vanavond recht gaan zetten. We gaan vol druk zetten en willen direct goed in de wedstrijd zitten. We willen de bal hebben en gaan volle bak.”
Wedstrijdselectie
De 15-koppige wedstrijdselectie van Goedkoop voor het duel met Jong PEC Zwolle ziet er als volgt uit: de keepers zijn Wieger Sietsma en Harm Zeinstra (Cambuur). Daarnaast de volgende veldspelers: Desevio Payne, Glenn Bijl, Roland Baas, Berend Schootstra en Mart Dijkstra (beiden Cambuur); Willem Gootjes, Hristijan Denkovski, Oebele Schokker en Erik Bakker (beiden Cambuur); Arjen Hagenauw, Jafar Arias, Jim de Leeuw en Michiel Hemmen (Cambuur).

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard