Beloften spelen voor Sinterklaas.

Maandag 01 december 2008 om 21:22

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 3-2 verloren van Jong FC Utrecht. Groningen stond op een kwart van de wedstrijd met 2-0 voor en speelde ruim een uur tegen tien spelers van Utrecht.

Jong Groningen startte heel goed en stond binnen vier minuten voor door een prachtig schot van Darryl Lachman in de kruising. In de 22ste minuut gaf Gonzalo Garcia vanaf de linkerkant een voorzet op Frank Olijve, die de 2-0 binnen kopte. Twee minuten later kreeg Roy Schaap van Utrecht een rode kaart na een overtreding op Pepijn Kluin.

FC Utrecht speelde het merendeel van de wedstrijd in ondertal, maar gaf zich nog lang niet gewonnen. In de 69ste minuut maakte Nick Kuipers de aansluitingstreffer uit een vrije trap: 2-1. Tien minuten voor tijd scoorde invaller Mohammed Faouzi de gelijkmaker na een snelle uitbraak. Na een forse verdedigingsfout in de 85ste minuut kon Mohammed Faouzi tenslotte ook nog de winnende treffer scoren.

Door deze Houdini-achtige ontsnapping kwam FC Utrecht drie punten dichterbij FC Groningen op de ranglijst van de Eredivisie. Groningen staat nu twaalfde met twaalf punten uit twaalf wedstrijden. Komende maandag spelen de Beloften uit tegen Ajax, de nummer vier van de ranglijst.

Koopmans; Pellegriti (61’ Apotheker), Lachman, Hiariej, Kunst (66’ Krohne); Dijkstra, Meerdink, Metaj, Olijve (c); Kluin (75’ Öztürk), Garcia.
Rest bank: Ter Wielen, Tabaouni, Eslik, Pomstra.

Scheidsrechter: Sanders
Scores: 4’ Lachman 1-0, 22’ Olijve 2-0; 69’ Kuipers 2-1, 80’ Faouzi 2-2, 85’ Faouzi 2-3

Rode kaart: 24’ Schaap
Gele kaarten FC: Meerdink en Garcia