Beloften spelen thuis gelijk tegen Utrecht.

Maandag 09 maart 2015 om 21:25

Jong FC Groningen/Cambuur heeft maandagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen koploper Jong FC Utrecht in de Beloftencompetitie Divisie B. Jafar Arias opende na een klein kwartier de score. Nog voor de pauze bepaalden de gasten de eindstand.

Voor het eerst in drie maanden speelde het combinatieteam van FC Groningen en SC Cambuur een thuiswedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn. De vorige twee thuisduel werden in het kader van de samenwerking met de Friezen in het Cambuur Stadion gespeeld.

In de wedstrijd tegen koploper FC Utrecht kwam de thuisploeg na een klein kwartier op een voorsprong toen Jafar Arias alert reageerde bij een rebound en de bal prachtig in het doel krulde. Tien minuten later kwamen de gasten op gelijke hoogte door een treffer van Bart Ramselaar.

In de 32ste minuut kreeg Utrecht de beste mogelijkheid van de eerste helft toen aanvoerder Sofyan Amrabat de onderkant van de lat raakte. De bal stuitte echter voor de doellijn terug het veld in. Aan de overzijde van het veld kreeg Dino Islamovic een kopkans uit een hoekschopsituatie.

In de tweede helft werd het wat feller, gezien de vier gele kaarten die Erwin Blank moest trekken. Bij FC Utrecht vielen drie spelers geblesseerd uit. Een kwartier voor tijd paste coach Casper Goedkoop een dubbele wissel toe en kwamen Burak Saban en Hristiyan Denkovski in het veld.

Beide ploegen gingen op jacht naar de overwinning en zo ontstond een slotfase waarin het spel snel op en neer ging. Grote kansen waren er echter niet meer en zo werd het 1-1. Zo blijft Jong Utrecht koploper met een beter doelsaldo. Jong Groningen/Cambuur gaat komende maandag op bezoek bij Jong ADO Den Haag.