string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften spelen op Corpus topper in Divisie B.

Maandag 09 maart 2015 om 13:49

Jong FC Groningen/Cambuur speelt vanavond op Sportpark Corpus den Hoorn de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Het duel begint om 18.30 uur en de toegang is gratis.

Het is de wedstrijd tussen de nummers 2 en 1 van de ranglijst in de Beloftencompetitie Divisie B. Beide ploegen hebben 16 punten uit zeven duels, waarbij FC Utrecht een beter doelsaldo heeft, +12 om +8 voor FC Groningen/Cambuur.
Bij de ploeg van trainer Casper Goedkoop staan drie spelers van de eerste selectie van FC Groningen aan de aftrap: Martijn van der Laan, Dino Islamovic en Hilal Ben Moussa. SC Cambuur levert vanavond vier spelers, te weten Berend Schootstra, Mart Dijkstra, Sebastian Steblecki en Bob Schepers.
Voetbalpiramide
Behalve de koppositie staat voor de lange termijn ook een plek in de nieuw te vormen Landelijke Divisie op het spel. Vorige week werd bekend dat onder meer AZ, Vitesse, Utrecht, Groningen en Sparta aanspraak willen maken op een startbewijs voor het seizoen 2016/2017. Ook werd bekend dat Jong FC Twente een nieuwe plek zal gaan krijgen in de nieuwe voetbalpiramide.
Via een complex rekenmodel waarin de eindrangschikking van Beloften, A1 en B1 uit het komende en de afgelopen drie seizoenen worden meegewogen, zal een ranglijst worden gemaakt die zal worden gebruikt voor de kwalificatie. Uiteindelijk zijn er vier tickets te verdelen voor het niveau direct onder de Jupiler League en zullen de overige teams instromen in de beide Topklassen.

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard