string(9) "claudebot"

Beloften spelen gelijk in Euroborg.

Maandag 19 oktober 2009 om 22:05

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Euroborg met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong Feyenoord/Excelsior. In het stadion waren ruim 7.500 vooral jeugdige supporters daarvan getuige in hun herfstvakantie.

Waar trainer Erwin van de Looi beschikking had over een drietal dispensatiespelers moest zijn collega André Hoekstra van Jong Feyenoord/Excelsior het doen zonder de inbreng van eerste-elftalspelers. Na het verloren duel bij Sparta en het verlies van twee spelers door rode kaarten had hoofdtrainer Mario Been andere prioriteiten voor zijn eerste selectie. Zo stond er in Euroborg een ploeg met ruim driehonderd Eredivisieduels achter de naam tegen een ploeg met nog geen twintig gespeelde duels op het hoogste niveau.

Van dat verschil in ervaring was in de eerste fase niet veel te merken. FC Groningen begon onwennig aan het duel en de jonge ploeg uit Rotterdam juist onbevangen. Een vrije trap van Feyenoorder Jerson en een schot van Kunst waren de spaarzame hoogtepunten uit het eerste kwart van de wedstrijd. Daarna gooide Groningen de schroom wat van zich. Danny Menting kon na een flinke botsing met doelman Darley weer worden opgelapt en was in de 36ste minuut dichtbij de openingstreffer toen hij een corner van Mike Zonneveld kon binnenkoppen, maar de bal slechts schampte.

In de slotfase van de eerste helft kregen aanvoerder Frank Olijve (over) en Gonzalo Garcia (naast) nog schotmogelijkheden. In het eerste kwartier na de pauze had Feyenoord/Excelsior weer de betere kansen. Hanne Hagary kopte naast en Roy Weber mikte een schot naast. De grootste kans voor de gasten kwam op naam van Michal Janota die zijn inzet knap gekeerd zag door doelman Leon ter Wielen. Even tevoren had Serhat Koç een flinke kans gehad.

Met invaller Dennis Krohne en Mart Dijkstra in de ploeg ging de wedstrijd een nieuwe fase in waarin Groningen op jacht ging naar de zege en het voor de bezoekende ploeg vooral tegenhouden werd. Een kans van Leandro Bacuna en een reeks gevaarlijke hoekschoppen werden onschadelijk gemaakt door de Feyenoord-defensie. Danny Menting kreeg in de 79ste minuut de allergrootste kans van de wedstrijd. Na een prachtig steekballetje van Frank Olijve schoot eerstgenoemde echter keihard op de paal.

Ondanks de nederlaag handhaaft Jong FC Groningen zich op de tweede plek van de ranglijst achter koploper Jong PSV dat vanavond in Amsterdam won van Jong Ajax. Komende donderdag gaan de Beloften van trainer Erwin van de Looi op bezoek bij hekkensluiter Jong De Graafschap dat maandagavond een nederlaag leed bij die andere Rotterdamse ploeg, Jong Sparta: 3-1. Het duel op De Bezelhorst begint donderdag om 18.30 uur.

Opstelling FC Groningen
Ter Wielen; Kunst, Lachman, Jansen (66’ Dijkstra), Wagenaar; Olijve, Bacuna, Zonneveld, Garcia; Koç (62’ Krohne), Menting (89’ Kluin).
Rest bank: Nienhuis, Pomstra, Tripsas.

Opstelling Feyenoord/Excelsior
Darley; Weber, Bovenberg (92’ De Lange), Ramsteyn, Nelom, Been (75’ Van Duijn), Pattinama (87’ Monteiro), Jerson, Hagary, Janota, Luis Pedro.
Rest bank: Janssen, Manteiga, Van Oranje, De Vries.

Toeschouwers: 7.589

Scheidsrechter: De Goeij
Assistenten: Zijlstra en Van Deursen
Gele kaarten: 17’ Jansen (Groningen), 65’ Zonneveld (Groningen), 94’ De Lange (Fey/Exc) en Luis Pedro (Fey/Exc)

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus