string(9) "claudebot"

Beloften spelen gelijk in Almelo.

Maandag 10 maart 2014 om 21:07

Jong FC Groningen heeft maandagavond in het Polman Stadion in Almelo met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Heracles Almelo. Op slag van rust was het Krisztian Adorjan die de FC op voorsprong had gebracht. Na het gelijkspel is Groningen nu tweede op de ranglijst.

In Almelo had trainer Paul Raveneau niet de beschikking over de geblesseerden Noureddine Boutzamar en Joey Potveer. Mede om die reden waren er drie A-junioren op de bank bij de Groningers. In de basis stonden behalve Andraz Kirm de zes reservespelers van het eerste elftal van zondagmiddag.
In de slotfase van de eerste helft kwam Groningen op voorsprong toen Krisztian Adorjan de bal veroverde op de Almelose defensie en zelf de 0-1 binnen schoot. Na ruim een kwartier in de tweede helft belandde een van richting veranderde vrije trap van de voet van Oussama Tannane in het doel van FC Groningen-doelman Stefan van der Lei.
Door het zesde gelijkspel in vijftien wedstrijden komt FC Groningen nu op 30 punten. Ook koploper Vitesse heeft na een 5-1 zege op PEC Zwolle nu 30 punten, maar de Arnhemmers hebben een beter doelsaldo. De nummers 3 en 4, Heerenveen en Heracles, hebben 28 punten en één wedstrijd meer gespeeld. Komende maandag is NEC/FC Oss, de nummer 5, te gast op Corpus den Hoorn.

Trainer Paul Raveneau was na afloop te spreken over zijn ploeg: “We hebben een prima wedstrijd gespeeld tegen een prima tegenstander. Het tempo in de wedstrijd lag hoog en we hebben de wedstrijd volledig kunnen controleren. De ruimtes klein kunnen houden en in de omschakeling zijn we gevaarlijk geweest, net als bij enkele aanvallen over de zijkanten. De bezetting voor de goal was echter enkele keren net niet goed. Door goed druk zetten veroverde Adorjan de bal, die met een boogbal van rand zestien de goal maakte op slag van rust.”
“In de tweede helft hebben we geen uitgespeelde kans weggegeven. De poppetjes stonden goed. Op het veld. Vaak konden we vooruit voetballen en in de zestigste minuut had Arjen Hagenauw de score kunnen vergroten. Aan de andere kant schoot Tannane een vrije trap van dertig meter via de muur binnen. Het zijn twee ploegen die elkaar weinig ontlopen. We hebben een boeiende en attractieve wedstrijd gezien met bij vlagen goed positiespel. Hiermee kunnen we goed verder richting de resterende vijf competitieduels.”
Opstelling FC Groningen
Van der Lei, Magnasco, Ben Moussa, Janzen, Wijnaldum, Saban, Van Nieff, Adorjan, Cijntje (73’ Mennega), Zivkovic, Hagenauw.
Rest bank: Sietsma, Veendorp, Van Leijenhorst, Gootjes.
Scores: 45’ Adorjan 0-1; 64’ Tannane 1-1

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’