Beloften ruim langs Spijkenisse: 6-0.

Zaterdag 12 mei 2018 om 17:44

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag met 6-0 gewonnen van Spijkenisse. Bij rust was de stand 4-0. Tim Freriks nam de helft van de productie voor zijn rekening. Clubtopscorer Michael Breij maakte twee treffers. Daniel Bouman scoorde ook. Na de zestiende overwinning in 32 duels staat Jong FC Groningen nog altijd op de zevende plek van de Derde Divisie Zaterdag.

In de eerste helft kwam de thuisploeg al snel op een 2-0 voorsprong door twee goals van Tim Freriks. Daniel Bouman maakte 3-0, voordat Freriks met zijn derde de ruststand op 4-0 bepaalde. Na de pauze voerde aanvoerder en topscorer Michael Breij de score op naar 6-0. Met twee duels voor de boeg is FC Groningen zevende op de ranglijst en Spijkenisse de nummer 16, één punt boven de degradatiestreep.

Pelle Boevink; Tim Riksman, Marijn Ploem, Lars Kramer, Antonio Manolache; Gerald Postma, Daniel Bouman (73’ Joël Donald), Robbert de Vos; Michael Breij, Tim Freriks (65’ Tim Waterink), David Browne (62’ Antonio Sefer).
Rest bank: Abdel Elouazzane, Kasper Oldenburger, Kolbeinn Finnsson.

Opstelling Spijkenisse
Dyron Bijl, Vincent Verbond, Danny Groos, Dustin Mijnders (82’ Danny Kerpel), Serginio van Axel Dongen (68’ Adam El Fazazi), Jazzy Adams, Stefano Goncalves, Sander Barragan, Sven Mijnans (46’ Rephendry Amsterdam), Felino Jardim.
Rest bank: Christian van Wijngen, Glenn Rijsdijk.

Toeschouwers: 250
Scores: 8’ Freriks 1-0, 19’ Freriks 2-0, 34’ Bouman 3-0, 39’ Freriks 4-0; 57’ Breij 5-0, 61’ Breij 6-0.

Scheidsrechter: Keijl