Beloften pakken zege op PEC Zwolle en koppositie.

Maandag 25 november 2013 om 22:01

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Eelde met 2-1 gewonnen van Jong PEC Zwolle. Bij rust stond de thuisploeg met 2-0 voor door treffers van Kevin Mennega en Michael de Leeuw. De ploeg van trainer Paul Raveneau staat nu aan kop in de Beloften Divisie A.

Nadat Jong FC Groningen twee weken terug tweemaal had gelijkgespeeld ging de ongeslagen ploeg op het kunstgras in Eelde op jacht naar de vijfde competitiezege. In de basisopstelling stonden liefst zeven spelers van de eerste selectie. De geschorste Angelo Cijntje was niet beschikbaar voor het duel en dus startte A-junior Desevio Payne als rechtsback.
In de eerste helft was de thuisploeg heer en meester en kwam het ook op voorsprong. Een voorzet van Krisztian Adorjan vanaf de rechterkant ging voorbij aan Michael de Leeuw en werd vervolgens bij de tweede paal door Kevin Mennega binnengeschoten: 1-0. PEC Zwolle kreeg één grote kans waarbij de lat boven doelman Stefan van der Lei geraakt werd.
In de extra tijd van de eerste helft werd de score nog eens verdubbeld. Rasmus Lindgren gaf een pass op David Texeira die teruglegde op Michael de Leeuw, de maker van de 2-0. Na de pauze daalde het niveau in de wedstrijd en kwamen de gasten terug in het duel na een foutief verwerkte terugspeelbal op doelman Van der Lei. Youssef Fennich profiteerde: 2-1.
In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen geen kansen meer en was het nu zaak voor de Groningers om deze keer de voorsprong wel vast te houden. Met drie verse krachten in de personen van Burak Saban, Glenn Bijl en Arjen Hagenauw binnen de ploeg slaagde de FC daarin. Doordat NEC/FC Oss punten liet liggen gaat Jong FC Groningen nu aan kop in de Beloften Divisie A.
Trainer Paul Raveneau was dan ook tevreden: “Het niveau in de eerste helft lag hoger dan in de tweede helft. Na afloop heb ik mijn ploeg een compliment gemaakt voor het feit dat de overwinning deze keer niet in gevaar is geweest. In de afgelopen twee duels gaven we in de slotfase een voorsprong uit handen en deze keer pakten we de drie punten.”
Van der Lei; Payne (62’ Bijl), Letschert, Hateboer, Johansson; De Leeuw, Lindgren, Ben Moussa (62’ Saban); Adorjan, Texeira, Mennega (69’ Hagenauw).
Rest bank: Potveer, Van Leijenhorst, Boutzamar.
Scores: 16’ Mennega (Adorjan) 1-0, 45’ De Leeuw (Texeira) 2-0; 59’ Fennich (-) 2-1.
Scheidsrechter: Blank