Beloften pakken winst in slotfase.

Zaterdag 16 maart 2019 om 17:36

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn met 3-1 gewonnen van ODIN’59. Na een 1-1 ruststand scoorde de FC tweemaal in de laatste tien minuten van het duel. De onder-19 en onder-17 gingen onderuit. Onder-13 pakte in de slotfase een punt tegen NEC. De onder-15 komt zondagochtend nog in actie bij Be Quick.

Op een winderig Sportpark Corpus den Hoorn begon onder-23 niet goed aan de wedstrijd. De eerste treffer was voor de gasten van ODIN’59. Binnen het eerste kwartier zorgde Matthijs Hardijk voor de gelijkmaker. Vervolgens duurde het ruim een uur voordat het verzet bij de amateurs gebroken was. In de laatste tien minuten van het duel maakten de beide Daniëls het verschil. Door de zege klimt de ploeg van trainer Alfons Arts weer een plekje op de ranglijst en is nu zesde. ODIN’59 zakt naar plaats acht.

Jeugdteams
FC Groningen onder-19 speelde thuis op Corpus tegen Willem II en verloor met 2-0. Beide treffers vielen in de eerste helft van de wedstrijd.
Opstelling FC Groningen: Mats Roorda, Ken Raghoebar, Pim Betzema, Leonel Miguel, Thomas Poll, Oskari Sallinen, Remco Balk, Giovanni Zwikstra, Max Hamelink, Mohamed el Kharbachi, Sam Crowther.
Bankspelers: Oscar Hooiveld, Anders Faester, Ayoub Haddad, Deonell Jamie, Joris Reiziger, Stuart Ritchie.

De onder-17 ging bij Ajax in Amsterdam onderuit met 4-1 na een 2-1 ruststand. Luciano Valente was de maker van de enige FC-treffer. De onder-13 speelde zaterdagochtend op eigen veld met 4-4 gelijk tegen NEC. Goalgetters waren Jari Kolthof (3x) en Roy Leicester. Na een 2-1 voorsprong bij rust kwam de ploeg in de tweede helft op een 3-4 achterstand en werd de gelijkmaker in de slotfase van de wedstrijd gescoord. Zondag om 11.30 uur komt de onder-15 op de Esserberg in actie tegen Be Quick 1887. UPDATE: Groningen won 0-3 door treffers van Thom van Bergen (2x) en Fofin Turay!

Opstelling Jong FC Groningen
Jan Hoekstra, Tapmahoe Sopacua, Kellian van der Kaap, Lars Kramer, Luuk Wouters, Daniël van Kaam, Daniel Bouman, Mees Gootjes, Jhurrey Margaritha (79’ Gerald Postma), Thijs Dallinga, Matthijs Hardijk.
Rest bank: Pelle Boevink, Tim Riksman, Martijn Ploem.

Opstelling ODIN’59
Mike van Vliet, Jordi Tiktak, Mart Willemse, Ron Scheffer, Nigel Hardenberg, Eelke de Graaf, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Billy Tavares (82’ Tim van Gelder), Mitchel Bormann (84’ Jurjen Dikker), Jim Hulleman.
Rest bank: Barry van Dijk, Milo Cremers, Milan Vissie.

Toeschouwers: 200
Scores: 10’ Eelke de Graaf 0-1, 15’ Matthijs Hardijk 1-1; 83’ Daniel Bouman 2-1, 88’ Daniël van Kaam 3-1.

Scheidsrechter: Ter Brake
Gele kaarten: 39’ Lars Kramer, 55’ Mees Gootjes