Beloften pakken punten in Sneek; onder-19 gelijk

4 mei 2019

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag bij ONS Sneek de drie punten gepakt. Invaller Giovanni Zwikstra werd de matchwinner voor de Beloften: 0-1. Onder-19 speelde thuis met 3-3 gelijk tegen FC Utrecht. De onder-15 versloeg GVAV-Rapiditas en onder-13 verloor van Feyenoord.

In Friesland kwam de onder-23 goed uit de startblokken tegen ONS Sneek. Trainer Alfons Arts vond dat zijn ploeg de eerste twintig of vijfentwintig minuten goed voor de dag kwam. “Maar de drie grote kansen die we kregen, die gingen er niet in,” aldus Arts. “De fase daarna was slordig van onze kant en daarmee lieten we ONS in hun spel komen. Maar tot veel gevaar leidde het niet.”

In de tweede helft nam de ploeg zich voor om de beschikbare ruimte op het veld beter te benutten. Door de noodgedwongen wissels van Kellian van der Kaap en Jhurrey Margaritha gebeurde dat met invallers Stuart Ritchie en Giovanni Zwikstra in de ploeg. “We hebben na de pauze prima veldspel laten zien, maar opnieuw wisten we onszelf lange tijd niet te belonen. Tien minuten voor tijd was het Zwikstra met een actie en een goede goal die voor een doelpunt zorgde.”

Het was al met al volgens Arts een meer dan verdiende overwinning. Door de zege is Jong FC Groningen nu vijfde op de ranglijst en komende zaterdag speelt de ploeg thuis tegen SJC uit Noordwijk. “Dat wordt weer een heel andere wedstrijd. ONS is al zeker van lijfsbehoud in de Derde Divisie en dat geeft toch een ander karakter aan de wedstrijd, dan SJC dat nog volop strijdt voor handhaving,” voorspelt de FC-trainer.

Opstelling Jong FC Groningen
Pelle Boevink, Tim Riksman, Marijn Ploem, Kellian van der Kaap (46’ Stuart Ritchie), Luuk Wouters, Jhurrey Margaritha (46’ Giovanni Zwikstra), Rano Burger (62’ Mees Gootjes), Gerald Postma, Matthijs Hardijk, Daniël van Kaam, Daniel Bouman. Rest bank: Oscar Hooiveld.
Score: 81’ Giovanni Zwikstra 0-1.

Overige duels
FC Groningen onder-19 kwam op Sportpark Corpus den Hoorn in de eerste helft op voorsprong door Ayoub Haddad. Vervolgens kwam Utrecht langszij. In de tweede helft maakten Thijs Dallinga en Joël van Kaam 2-1 en 3-1, maar in de slotminuut van de wedstrijd kwam Utrecht alsnog op gelijke hoogte: 3-3. Na het gelijkspel staat de onder-19 nu derde in de Eerste Divisie Hoog. De ploeg van trainer Marcel van Buuren is al zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie en bereidt zich voor op de bekerfinale van 29 mei.

De onder-15 speelde op eigen veld tegen stadsgenoot GVAV-Rapiditas. De ploeg van trainer Bote Talsma maakte voor de pauze vier goals en na de pauze twee: 6-0. Thom van Bergen (2x), Nilay van der Ploeg (2x), Sven Kesimaat en David van der Werff zorgden voor de productie van de nummer drie van de Tweede Divisie D.

De onder-13 kwam op eigen veld in actie tegen Feyenoord. Na twaalf minuten in de tweede helft scoorden de Rotterdammers de enige en winnende treffer in de wedstrijd: 0-1. Op de ranglijst van de Eredivisie Laag staat de ploeg van trainer nu tweede achter Feyenoord, een plek die aan het einde van de rit recht geeft op promotie naar de Eredivisie Hoog. Op zaterdag 1 juni speelt Groningen de bekerfinale in en tegen Volendam.

Uitslagen opleiding zaterdag 4 mei
FC Groningen onder-13 – Feyenoord: 0-1
FC Groningen onder-15 – GVAV-Rapiditas: 6-0
FC Groningen onder-19 – FC Utrecht: 3-3
ONS Sneek – FC Groningen onder-23: 0-1

Laatste nieuws