Beloften pakken drie punten in Heemskerk

31 maart 2018

Jong FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Heemskerk een nipte zege behaald op ODIN’59. Vlak voor de pauze (1-1) scoorden beide ploegen. Tien minuten voor tijd maakte Antonio Sefer de winnende treffer. Door de zege stijgt de ploeg van trainer Alfons Arts naar plek 5 op de ranglijst en heeft nu 42 punten uit 26 duels.

FC Groningen onder-23 begon slordig aan het duel, vertelde coach Arts na afloop. “ODIN speelt in een 5-3-2-formatie en daarop hadden we ons goed voorbereid. Ze zetten echter niet zoveel druk naar voren als wij hadden verwacht. Maar zijn 90 minuten ‘op de omschakeling’ gaan voetballen. Doordat wij slordig balverlies hadden, werden ze wel dreigend. Maar wij hadden zelf een vijftal momenten dat we gevaar stichtten.”

In de slotminuten van de eerste helft werd er tweemaal gescoord. Eerst was er een te korte terugspeelbal die doelman Jan Hoekstra van Groningen in de problemen bracht en Billy Tavares een goedkope treffer opleverde. “Een minuut later was het gelukkig alweer gelijk,” aldus Arts. “Een mooie voorzet van Amir Absalem van links werd door Daniël Bouman goed ingekopt.”

“In de rust hebben we aangedrongen de organisatie en restverdediging op orde te houden. We hebben vrijwel niets meer weggegeven, maar kwamen zelf ook maar mondjesmaat tot mogelijkheden. In de 80ste minuut maakte Antonio Sefer via de kluts de 1-2. In de slotfase hadden we zelfs twee mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar dat deden we niet. Zo bleef het tot het einde spannend. Maar de drie punten konden we bijschrijven.”

Bij Jong FC Groningen was aanvoerder Michael Breij niet van de partij. Hij trainde met het eerste elftal. Ook Kolbeinn Finnsson was afwezig. De IJslander, die aan het einde van het seizoen vertrekt, doorloopt een stage in Engeland. Komende maandag, 2 april, speelt Jong FC Groningen de inhaalwedstrijd tegen ACV in Assen. Aanvang is 14.30 uur.

Opstelling Jong FC Groningen
Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Lars Kramer, Antonio Manolache, Amir Absalem (77’ David Browne), Robbert de Vos, Gerald Postma, Antonio Sefer, Joël Donald (67’ Kasper Oldenburger), Daniël Bouman (67’ Tim Waterink). Rest bank: Abdel Elouazzane, Tim Freriks.

Toeschouwers: 459
Scores: 44’ Billy Tavares 1-0, 45’ Daniël Bouman 1-1; 80’ Antonio Sefer 1-2.
Scheidsrechter: Roeleveld
Gele kaarten: Lars Kramer en Daniël Bouman

Uitslagen Opleiding 31 maart 2018
FC Groningen onder-15 – SC Cambuur onder-15: 0-0
NEC/FC Oss onder-17 – FC Groningen onder-17: 4-1
ODIN’59 – FC Groningen onder-23: 1-2

Laatste nieuws