Beloften opnieuw langs Jong AZ.

Maandag 22 november 2010 om 20:49

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn opnieuw gewonnen van Jong AZ. Een week na de bekerzege werd het 4-1 na een 2-1 ruststand. Daarmee heeft de FC de tweede plek met succes verdedigd.

Voor de tweede keer binnen een week troffen Jong FC Groningen en Jong AZ elkaar op Corpus den Hoorn. Afgelopen maandag won de FC een doelpuntrijke bekerwedstrijd met 4-3. Met vrijwel dezelfde teams stonden beide ploegen nu voor de competitie-ontmoeting aan de aftrap. Een waar topduel tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst.
In de beginfase waren er kansen voor Messaoud (gekeerd door doelman Nienhuis) en Te Vrede (kopte over). Na negentien minuten kwam de FC op voorsprong. Een vrije trap werd door Shkodran Metaj langs de muur gekruld: 1-0. Vijf minuten later was het Norair Mamedov die een vrije trap van links op het hoofd van Nicklas Pedersen. De Deen schampte de bal keurig binnen: 2-0.
Zo leek Groningen de tweede plaats op de ranglijst uit te gaan bouwen. Op slag van rust was het echter Maher die de gasten via een rebound raak schoot: 2-1. Na de pauze kregen de gasten in de persoon van Messaoud een dot van een kans. Na een periode waarin FC Groningen even iets onder druk werd gezet, werd de marge weer twee. Tiemen van Hezel werd gevloerd binnen de zestien meter waarna Norair Mamedov vanaf zestien meter de trekker overhaalde: 3-1.
Vlak nadat AZ nog twee laatste troeven in het veld had gebracht, werd de wedstrijd beslist. In de 83ste minuut kwam ook de vierde treffer uit een standaardsituatie. Shkodran Metaj nam een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld en legde de bal op het hoofd van Jeroen Veldmate die de 4-1 eindstand bepaalde.
Na twaalf van de 26 wedstrijden heeft de ploeg van trainer Dick Lukkien nu 21 punten en handhaaft zich daarmee op de tweede plek van de ranglijst, achter koploper Jong PSV dat een voorsprong heeft van negen punten. Komende maandag gaan de Beloften op bezoek bij middenmoter Jong ADO Den Haag.
Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Lachman, Van Dijk, Veldmate, Wagenaar; Menting, Metaj; Van Hezel, Keurntjes, Mamedov; Pedersen (59’ Post).
Rest bank: Bakker, Werkman, Vente, Bouwer.
Scheidsrechter: Wijbenga
Scores: 19’ Metaj 1-0, 24’ Pedersen 2-0, 45’ Maher 2-1; 61’ Mamedov (strafschop) 3-1, 83’ Veldmate 4-1