Beloften openen met overwinning.

Maandag 23 augustus 2010 om 12:16

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 1-0 gewonnen van Jong Helmond Sport. De winnende treffer werd al na drie minuten gescoord door Norair Mamedov.

FC Groningen kwam sterk uit de startblokken en kwam binnen drie minuten op een 1-0 voorsprong na een aanval over de rechterkant. Norair Mamedov was vanaf vijf meter de maker van de eerste competitietreffer. Na ruim een kwartier werd Kelvin Bossman gevloerd binnen de zestien meter en legde Mamedov aan vanaf elf meter. Doelman Wouter van der Steen pakte de inzet van de spits klemvast.
Na een halfuur spelen kwam de verwachte wissel toen Petter Andersson op het middenveld plaatsmaakte voor Bob Schepers. In het kwartier voor rust speelde FC Groningen met tien man. Jeffrey Rijsdijk kreeg enkele hechtingen in een hoofdwond en kon kort voor het aanbreken van de pauze weer zijn opwachting maken. Kelvin Bossman kreeg een grote kans om de score te verdubbelen, maar raakte de paal.
In de tweede helft kwam A-junior Nick Bakker in de ploeg voor Danny Post. Zonder dat Helmond Sport uitgespeelde kansen kreeg, bleef het een wedstrijd omdat Groningen verzuimde de score verder op te voeren. In het laatste kwartier – met Henk Bos in plaats van Kelvin Bossman – kreeg Mamedov nog enkele kansen en zag ook de mee opgekomen Darryl Lachman nog een inzet gestopt door doelman Van der Steen.
Uitslagen eerste speelronde
Ajax-ADO 1-3, Graafschap-Vitesse/AGOVV 0-2, Groningen-Helmond 1-0, Feyenoord/Excelsior-Heracles 1-1, Heerenveen/Emmen-AZ 3-7, NEC-PSV 2-2, Sparta-Twente 0-4. FC Groningen speelt maandag 30 augustus de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.