Beloften op valreep langs NEC/FC Oss

20 november 2012

Jong FC Groningen heeft dinsdagvond op Corpus den Hoorn met 2-1 gewonnen van Jong NEC/FC Oss. De winnende goal viel twee minuten voor tijd na een eenzijdige wedstrijd. Door de zege staat de FC nu derde op de ranglijst.

Net als twee maanden geleden toen NEC/FC Oss op bezoek was in Groningen werd het een wedstrijd waarin de thuisclub en enorm veldoverwicht had. Na de treffer van David Texeira was het wachten op een hogere score. Uit een corner vlak voor de pauze kwamen de gasten echter op gelijke hoogte. In de tweede helft was het opnieuw FC Groningen dat de boventoon voerde en veel kansen afdwong. Het duurde echter tot de slotfase van het duel voordat de ploeg van Dick Lukkien opnieuw op voorsprong kwam. Uit een schot op de paal van Henk Bos was het Nick Bakker die in de herkansing de winnende treffer binnen werkte: 2-1. Vermeldenswaardig was het debuut van de 16-jarige B-junior Richairo Zivkovic. De aanvaller maakte afgelopen zaterdag zijn debuut in de A1 van FC Groningen en mocht drie dagen later al ruiken aan het volgende niveau. Hij traint de afgelopen periode al geregeld mee met de A-selectie en de B-kern op Stadion Euroborg. Trainer Dick Lukkien was na afloop blij met de overwinning, al vond hij wel dat het te lang spannend was gebleven door het gebrek aan effectiviteit. “Feit is dat we nu gedeeld tweede staan en volgende week op bezoek gaan bij de koploper van de ranglijst, Heerenveen/Emmen. We zien nu al uit naar die confrontatie.” Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Magnasco, Hiariej (40' Van Nieff), Bakker, Johansson; Ajilore, Ben Moussa, Letschert (65’ Zivkovic); Bos, Texeira, Jones (89’ Holder)
Rest bank: Potveer, Batbay, Renken, Francisco. Scoreverloop: 33’ Texeira (Letschert) 1-0, 42’ Samseij 1-1; 88’ Bakker (rebound) 2-1.

Laatste nieuws