Beloften op bezoek bij koploper Noordwijk; drie thuisduels

12 april 2019

FC Groningen onder-23 gaat zaterdagmiddag op bezoek bij Noordwijk. De ploeg van trainer Alfons Arts is in het kalenderjaar 2019 nog ongeslagen. Drie van de vijf andere teams spelen thuis op Sportpark Corpus den Hoorn.

Voor Arts en zijn ploeg staat het restant van de competitie in de Derde Divisie Zaterdag in het kader van iedereen onder dak krijgen voor komend seizoen. Koploper Noordwijk is promovendus en heeft zijn zinnen gezet op het in één keer doorstomen naar de Tweede Divisie. “Het is best knap wat te doen,” weet Arts. “De concurrentie in onze competitie is groot. Ze moeten het gaan uitvechten met Quick Boys, want DVS’33 lijkt afgehaakt. Het hele seizoen staat Noordwijk al bovenaan en je staat waar je verdient, wordt wel gezegd.”

Arts ziet een grote uitgading in het spelen tegen Noordwijk, dat eerder op Corpus den Hoorn te sterk bleek. “Ze winnen veel wedstrijden vrij gemakkelijk en de topduels winnen ze ook veelal. Het is een hele opgave om tegen de koploper onze ongeslagen status na de winterstop vast te houden. Sinds een aantal weken is ons doel iedereen voor komen seizoen onderdak te krijgen. En iedereen krijgt die kans op de zaterdag als er doordeweeks hard gewerkt wordt. En dat is de afgelopen periode goed gedaan. Zaterdag kunnen ze zich in de kijker spelen tegen wederom een goede ploeg. Voor hen komt het kampioenschap steeds dichterbij.”

Opleiding update
De onder-19 bereikte afgelopen woensdag de landelijke bekerfinale door een 4-2 zege bij VVV-Venlo. De ploeg van trainer Marcel van Buuren speelt zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City. De onder-17 is nog in de titelrace met Ajax verwikkeld en krijgt bezoek van Vitesse. De onder-15 krijgt al eerder op de ochtend DZOH op bezoek. FC Groningen onder-12 is gastheer van VVV-Venlo. De onder-13, die woensdag van Vitesse won, heeft een dag extra rust en gaat zondag op bezoek bij De Graafschap.

Programma zaterdag 13 april 2019
FC Groningen onder-15 - DZOH (10.00 uur)
Almere City FC - FC Groningen onder-19 (12.00 uur)
FC Groningen onder-12 - VVV-Venlo (12.30 uur)
FC Groningen onder-17 - Vitesse (12.30 uur)
Noordwijk - FC Groningen onder-23 (14.30 uur)
De Graafschap – FC Groningen onder-13 (zondag 14 april, 12.00 uur)

Laatste nieuws