string(9) "claudebot"

Beloften onderuit tegen FC Viitorul.

Maandag 01 augustus 2011 om 22:57

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Harkstede met 0-2 verloren van het Roemeense FC Viitorul. De ploeg van trainer Dick Lukkien kreeg twee tegengoals in de laatste tien minuten van de wedstrijd.

In Harkstede trof Jong FC Groningen een ploeg die in de tweede Roemeense divisie wil afrekenen met de stereotype verdedigende manier van spelen. Onder aanvoering van oud-international en -Barcelona-speler George Hagi heeft de ploeg uit Constansa gekozen voor een voetballende spelopvatting.
Trainer Dick Lukkien zag zijn ploeg dan ook geconfronteerd met een ploeg die vroeg druk zette op zijn defensie: “Er stonden twee ploegen die graag wilden voetballen. Aan onze kant was het evenwel nog wat wisselvallig. We waren wat slordig in de opbouw. Als het ons lukte het middenveld te bereiken, dan kwamen we er wel goed door. Maar het ‘doorvoetballen’ was ook nog voor verbetering vatbaar. Vaak was de voorzet of de eindpass niet goed genoeg.”
“De eerste twintig minuten na de pauze was onze beste fase. Het was in die fase wachten op de eerste treffer, maar halverwege de tweede helft zakte de ploeg toch wat weg. De vermoeidheid sloeg toe en afspraken werden vanaf dat moment niet meer goed nagekomen. Het tempo ging naar beneden, terwijl Viitorul juist verse krachten kon inbrengen. De eerste tegentreffer viel in de tachtigste minuut na een verdedigingsfout bij een indraaiende vrije trap. In de slotfase werd het nog 0-2 toen ik Lars Lambooij al naar de kant gehaald had en de wissels op waren.”
Opstelling Jong FC Groningen
Etemadi; Luis Pedro (46’ Batbay), Van Dijk (61’ Ben-Moussa), Bakker, Johansson (46’ Ajilore); Lambooij, Sparv; Enevoldsen (46’ Bos), Andersson, Jones (46’ Keurntjes); Suk.

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

23 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus