Beloften onderuit in Volendam; onder-19 gelijk

5 mei 2018

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Volendam met 1-0 verloren van de leeftijdsgenoten in de Derde Divisie Zaterdag. Door de nederlaag zakken de Beloften van Groningen naar plek zeven op de ranglijst. FC Groningen onder-19 speelde doelpuntloos gelijk bij Heerenveen. De onder-13 verloor in het Noordlease Stadion met 2-1 van Volendam.

FC Groningen onder-23 had in de eerste helft moeite om vat te krijgen op de Volendamse tegenstander en had daarbij vooral moeite met de manier van druk zetten. In de eerste helft creëerden beide ploegen weinig kansen.

Trainer/coach Alfons Arts veranderde in de rust een en ander aan de speelwijze en zag hoe zijn ploeg in de tweede helft grip kreeg op de tegenstander. “In die fase was het echt wachten op een goal voor ons,” blikte Arts terug. “Maar hun doelman keepte een prima wedstrijd en pakte een paar goede ballen. En daarnaast waren wijzelf ook weer erg slordig in de eindfase van de aanvallen.”

Tot overmaat van ramp was er een te korte terugspeelbal richting doelman Jan Hoekstra die de enige treffer van Volendam inleidde. “Daarna hebben we nog doorgewisseld en veel risico genomen. Maar dat mocht niet baten. Uiteindelijk hebben we ook deze wedstrijd onnodig verloren. We hebben onszelf wederom zwaar tekort gedaan, zoals ons dat ook al overkwam tegen Spakenburg, Scheveningen en Twente.”

Na de wedstrijd was dat ook hetgeen Arts in de kleedkamer aan zijn spelers meegaf. “We hadden voor deze wedstrijd nieuwe doelstellingen voor de laatste fase van de competitie: de beste onder-23-ploeg worden en zo hoog mogelijk eindigen. Maar in plaats van onszelf te belonen, zitten we weer met nul punten in de bus. Dat geeft echt een waardeloos gevoel.”

Komende woensdag kan Jong FC Groningen zich sportief revancheren als de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys (19.30 uur) op het programma staat. Drie dagen later is Spijkenisse te gast op Sportpark Corpus den Hoorn (15.00 uur).

Opstelling Jong FC Groningen
Jan Hoekstra; Tim Riksman, Marijn Ploem, Lars Kramer, Kolbeinn Finnsson; Ludovit Reis (76’ Robbert de Vos), Daniel Bouman (76’ Kasper Oldenburger), Gerald Postma (82’ Tim Waterink); Michael Breij, Tim Freriks, David Browne.
Rest bank: Abdel El Ouazzane, Antonio Manolache, Joël Donald.

Score: 71’ Cherisio Goudland 1-0.

Uitslagen opleiding zaterdag 5 mei
FC Volendam – FC Groningen o.23: 1-0
sc Heerenveen – FC Groningen o.19: 0-0
FC Groningen o.13 – FC Volendam: 1-2

Laatste nieuws