Beloften onderuit in Lisse; onder-17 naar gelijkspel

17 november 2018

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Lisse met 2-0 verloren van de plaatselijke FC. De ruststand was 1-0 in het voordeel van Lisse. Onder-17 speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen sc Heerenveen.

Trainer Alfons Arts van de onder-23 had in Lisse een ‘verdiende nederlaag’ gezien van zijn ploeg. “We hadden wel de meeste kansen,” aldus Arts. “Maar het was allemaal nét niet vandaag. We waren slordig in de technische vaardigheden, maakten verkeerde keuzes en bleven niet weg uit de duels. Ook maakten we nog twee stomme fouten en dat leverde twee tegengoals op. Al met al een nederlaag van het collectief vandaag.”

“Het lag zeker niet aan één of twee spelers en ook op de werklust in ons team was weer niets aan te melden. Maar de zaken waaraan we deze week weer hard gewerkt hebben op de training, die kwamen er onvoldoende uit. We willen graag een hoog baltempo, zuiverheid in de passing, de ruimtes goed bespelen. Maar vandaag was het echt te statisch en daarmee speelden we Lisse in de kaart. Teveel spelers waren onder hun gebruikelijke niveau en zo riepen we de nederlaag over onszelf af.”

Komende zaterdag heeft Jong FC Groningen koploper en winnaar van de eerste periode Noordwijk op bezoek. Medio komende week zal de onder-23 de nieuwe kleedkamer in het TopsportZorgCentrum in gebruik nemen aangezien de opleiding van de club komende woensdag gaat verhuizen naar het nieuwe onderkomen. Zaterdag 24 november is de aanvang 15.00 uur en de toegang op Sportpark Corpus den Hoorn gratis.

Opstelling FC Groningen
Pelle Boevink, Tim Riksman, Kellian van der Kaap, Luka Prljic, Luuk Wouters (61’ Rano Burger), Matthijs Hardijk (61’ Leonel Miguel), Marijn Ploem (80’ Giovanni Zwikstra), Gerald Postma, Jhurrey Margaritha, Daniel Bouman, Tim Freriks.
Rest bank: Nick Plomper, Remco Balk.

Toeschouwers: 600
Scores: 14’ Milton Klooster 1-0, 88’ Bryan Illiohan 2-0.
Scheidsrechter: Thijs

Uitslagen opleiding zaterdag 17 november 2018
FC Groningen onder-17 – sc Heerenveen: 1-1
FC Groningen onder-15 – Be Quick 1887: 7-1
ADO Den Haag – FC Groningen onder-13: 4-2
FC Lisse – FC Groningen onder-23: 2-0

Laatste nieuws