Beloften onderuit in Den Haag.

Maandag 08 februari 2010 om 22:19

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 3-0 verloren van ADO Den Haag. In de residentie stond een 2-0 ruststand op het scorebord. Vlak na rust werd de eindstand bepaald.

Voor de ploeg van coach Erwin van de Looi was het pas de eerste uitnederlaag sinds 22 oktober van het afgelopen jaar. In de negentiende minuut bracht Santy Hulst de thuisploeg aan de leiding. Tien minuten later verdubbelde Lex Immers de score. Vlak na rust was het Immers’ vervanger Serhat Köksal die de eindstand op 3-0 bepaalde.
Positief nieuws was er overigens voor Theo Lucius en Nicklas Pedersen. Verdediger Lucius maakte zijn rentree na een kuitblessure en speelde een helft mee. Pedersen – die afgelopen zaterdag al even speelde in Almelo – maakte een uur vol en is terug van een enkelkwetsuur.
Ondanks de nederlaag handhaaft Jong FC Groningen zich op de vijfde plek van de ranglijst. De ploeg van coach Erwin van de Looi heeft 24 punten uit 16 duels. Komende donderdag staat het inhaalduel met NEC/Oss gepland op Corpus den Hoorn.
Opstelling FC Groningen: Nienhuis; Hiariej, Lucius (46’ Kunst), Werkman, Wagenaar; Olijve, Ben Moussa, Zonneveld, Menting (46’ Dijkstra); Pedersen (64’ Kluin), Koç.
Rest bank: Bakker, Van Erkel, Tripsas, De Rijp.
Scoreverloop: 19’ Hulst 1-0, 29’ Immers 2-0; 47’ Köksal 3-0.