Beloften onderuit; geslaagde rentree Van der Velden.

Dinsdag 18 februari 2014 om 23:38

Jong FC Groningen heeft dinsdagavond met 3-2 verloren van de koploper van de Zaterdag Hoofdklasse C, ACV. Bij rust stond de FC nog met 2-0 voor. Nick van der Velden maakte zijn rentree na een blessure en speelde de eerste helft.

Sinds 3 november 2013 was Nick van der Velden geblesseerd. Twee weken terug zou hij al zo’n twintig minuten hebben kunnen maken in een oefenduel, maar zegden tegenstander Heerenveen en Cambuur af. De reis naar Dordrecht bleef hem vorige week bespaard, waardoor zijn rentree niet drie maanden maar drie-en-een-halve maand op zich liet wachten.
In de eerste helft scoorde FC Groningen tweemaal. Richairo Zivkovic maakte de 1-0 voor Jong FC Groningen en Arjen Hagenauw was er als de kippen bij om een schot van Género Zeefuik in de rebound tot doelpunt te promoveren: 0-2.
Na de onderbreking maakte Richard Mulder de aansluitingstreffer en was het oud-jeugdspeler Edu de Jonge Rosa die de gelijkmaker aantekende. In het vijfde kwartier werd een doelpunt van Género Zeefuik afgekeurd, waarna Richard Mulder de eindstand bepaalde op 3-2.
Komende maandagavond speelt Jong FC Groningen de komende competitiewedstrijd, thuis tegen Jong FC Volendam. Het duel begint om 18.30 uur en staat gepland op het hoofdveld van GRC op Sportpark Corpus den Hoorn.
Van der Lei; Cijntje (81’ Van Leijenhorst), Veendorp, Janzen, Magnasco (85’ Cijntje); Saban (80’ Mennega), Ben Moussa, Van der Velden (46’ Abdulahi); Hagenauw, Zeefuik, Zivkovic. Rest bank: Potveer.
Scores: 2’ Zivkovic 0-1, 24’ Hagenauw 0-2; 60’ Mulder 1-2, 63’ De Jonge Rosa 2-2, 76’ Mulder 3-2.