string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften onderuit bij PSV.

Maandag 04 oktober 2010 om 22:52

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 4-1 verloren bij Jong PSV. Jeroen Veldmate maakte na een 2-0 ruststand de enige FC-treffer in de 57e minuut (3-1). In de slotfase maakte Nordin Amrabat zijn derde treffer van de wedstrijd.

Bij de Eindhovenaren speelde onder meer oud-FC’er Stefan Nijland in het basisteam dat nog een handvol spelers herbergde dat de nodige Eredivisie-ervaring achter de naam heeft. Aan de kant van FC Groningen was Danny Holla deze keer de enige dispensatiespeler.

Trainer Dick Lukkien zag hoe zijn ploeg goed voor de dag kwam, maar ‘momenten’ de wedstrijd beslisten: “Er is door de ploeg hard gewerkt en iedereen ging er vanavond vol voor. Alleen werden er enkele individuele fouten in de verdediging gemaakt, waaruit bijvoorbeeld de 2-0 en 4-1 voortkwamen. En voorin misten we drie of vier keer de eindpass, de kans om tot een kans te komen.”

“En dan speel je op zich verzorgd voetbal en doe je een groot deel van de wedstrijd goed mee, kun je bij vlagen ook nog je wil opleggen. Maar als je een foutje begaat en je hebt spelers als Nijland, Reis en Amrabat tegenover je, dan word je in die gevallen op tempo en in kwaliteit afgetroefd. Uiteindelijk vind ik de einduitslag dan ook redelijk geflatteerd.”

Na zes wedstrijden staat Jong FC Groningen op de zevende plek van de ranglijst met 8 punten. PSV is na vanavond koploper. Komende week gaat de ploeg van Lukkien op bezoek in Amsterdam bij de nummer 10 van de ranglijst, Jong Ajax.

Opstelling FC Groningen
Nienhuis; Kunst, Werkman, Veldmate, Zinga (60’ Bossman); Holla (60’ Wagenaar), Metaj; Keurntjes, Post, Mamedov, Menting.
Rest bank: Bakker, Vente, Van Hezel, Van Dijk.

Scores: 19’ Jonathan Reis 1-0, 23’ Amrabat 2-0; 52’ Amrabat 3-0, 57’ Veldmate 3-1, 89’ Amrabat 4-1.
Scheidsrechter: Cairo

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard