Beloften onderuit bij PEC Zwolle.

Dinsdag 05 februari 2013 om 16:46

Jong FC Groningen heeft een oefenduel in Zwolle met 3-2 verloren van Jong PEC. De ploeg van trainer Dick Lukkien stond bij rust met 1-0 achter. De FC-goals kwamen van Alexander Christovao en Burak Saban.

Bij FC Groningen speelde eerste-selectiespelers Emil Johansson de gehele wedstrijd. Mitchell Schet en Henk Bos speelden ruim een uur. Filip Kostic viel een halfuur voor tijd in.
Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong door Mustafa Saymak. In de 53ste minuut maakte Ronnie Reniers de 2-0. Die achterstand werd vervolgens binnen het uur teniet gedaan door treffers van Alexander Christovao en Burak Saban. In de slotminuut benutte Mateusz Klich een vrije trap na een handsbal van een Groningen-speler: 3-2.
Potveer; Batbay, Renken (63’ Janzen), Van Leijenhorst (75’ Boutzamar), Johansson; Saban, Boutzamar (46’ Francisco), Van Nieff; Schet (63’ Gazarjan), Christovao, Bos (63’ Kostic).
Rest bank: Sietsma.
Scores: 25’ Saymak 1-0, 53’ Reniers 2-0, 58’ Christovao (Bos) 2-1, 60’ Saban (Schet) 2-2, 90’ Klich (vrije trap) 3-2.