string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften onderuit bij Jong Heerenveen.

Donderdag 05 september 2013 om 17:13

Jong FC Groningen heeft donderdagmiddag in een oefenwedstrijd tegen Jong sc Heerenveen met 3-1 verloren. David Texeira scoorde de enige treffer namens Groningen.

Trainer Paul Raveneau blikte na afloop van het duel terug op de oefenwedstrijd: “We begonnen goed in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. We waren het eerste halfuur dominant en kwamen op voorsprong door een doelpunt van David Texeira. We vergaten echter meer dan één doelpunt te maken.”
“Bij de eerste tegengoal waren we zelf slordig in de opbouw en kon Fazli uit hun eerste schot op doel 1-1 maken. Een individuele actie van Wildschut betekende de 2-1. Daarna hadden we het een fase moeilijk. In de pauze zijn we rustig gebleven en hebben we aangegeven op dezelfde wijze de tweede helft te willen aanpakken.”
“In de tweede helft werd duidelijk dat veel jongens toch wel een drukke week achter de rug hebben, ofwel met het eerste elftal of met de oefenwedstrijd van afgelopen maandagavond tegen Utrecht. Bovendien was het hartstikke warm. De 3-1 van Zomer viel vervolgens uit een hoekschop en daarna is Heerenveen niet meer gevaarlijk geweest. Zelf verzuimden we de aansluitingstreffer te maken.”
“Gezien alle omstandigheden moet ik mijn ploeg een compliment maken voor de intentie waarmee we hebben gespeeld. We moeten het echter nog langer zien vol te houden in een wedstrijd. Bovendien waren we vandaag niet meedogenloos genoeg voor de goal. Wel wordt er al steeds meer van het geraamte van het elftal zichtbaar.”
Jong FC Groningen speelt maandag 16 september de volgende wedstrijd. Jong FC Dordrecht komt dan in competitieverband op bezoek op Sportpark Corpus den Hoorn. Aanvang is dan 18.30 uur.
Opstelling FC Groningen
Luciano; Cijntje, Ekong, Hateboer (46’ Van Leijenhorst), Burnet; Boutzamar, Saban, Hiariej (63’ Abdulahi); Mennega (85′ Oldenburger), Texeira (63’ Hagenauw), Johansson (80′ Janzen). Rest bank: Potveer.
Scores: 23’ Texeira (Johansson) 0-1, 26’ Fazli 1-1, 36’ Wildschut 2-1; 55’ Zomer 3-1.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’