string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften onderuit bij De Graafschap.

Maandag 03 oktober 2011 om 23:19

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 2-1 verloren bij Jong De Graafschap. De ploeg van trainer Dick Lukkien kreeg veel scoringsmogelijkheden, maar alleen Tim Keurntjes wist vanaf elf meter het doel te vinden. Ondanks de nederlaag blijft de FC vierde op de ranglijst.

In Ulft begon het duel met De Graafschap tien minuten later dan gepland door files op de heenweg die de spelersbus van de FC parten speelden. Na ruim een halfuur kwam de thuisclub op voorsprong door Jochen Jansen. Tien minuten later maakte Lion Kaak de 2-0.
Trainer Lukkien was desondanks tevreden over het geboden spel: “We wilden het spel snel van links naar rechts verplaatsen en andersom. En dat kwam er in de eerste helft goed uit. We kregen wel vijf goede kansen. Maar in de rust heb ik aangegeven dat we ook meedogenloos moeten zijn in de afronding. Dat maakt het verschil tussen de koppositie en de derde of vierde plek op de ranglijst. Ook moeten we verdedigen ‘op leven en dood’ en goed communiceren.”
Na de pauze ging het iets moeizamer. Lukkien: “We hadden een piepjonge ploeg met alleen doelman Luciano da Silva als dispensatiespeler. En de mix van spelers van Groningen, Veendam en Cambuur deed het erg goed. Maar de vermoeidheid ging bij sommigen toch meespelen. Tim Keurntjes maakte twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer en in de slotfase kregen Atilay Batbay, Matias Jones en Sicco Bouwer nog kansen op de gelijkmaker. Maar het zat ons vanavond niet mee. Als we op deze manier blijven voetballen dan gaan we de volgende wedstrijd zeker weer punten pakken.”
Opstelling Jong FC Groningen
Luciano; Wagenaar, Görgülu, Bakker, Bijker (70’ Van Nieff); Hoxhaj, Keurntjes; Jones (80’ Holder), Ben-Moussa (60’ Batbay), Bos; Bouwer.
Rest bank: Fij, Renken, Diemers.
Scoreverloop: 32’ Jansen 1-0, 45’ Kaak 2-0; 71’ Keurntjes (strafschop) 2-1.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’