string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften oefenen in Leeuwarden tegen NAC Breda.

Maandag 11 augustus 2014 om 15:05

Jong FC Groningen speelt maandagavond in Leeuwarden een oefenwedstrijd tegen de Beloften van NAC Breda. Vanuit de eerste selectie zullen Dino Islamovic en Henk Bos hun opwachting maken in het Cambuur Stadion.

De beloftencompetitie is dit seizoen ingedeeld in twee poules van zes ploegen en twee van vijf. Iedere week is er in die beide laatste poules dus een ploeg vrij. De KNVB heeft een schema samengesteld waarin de teams, die niet in competitieverband hoeven te voetballen, een oefenduel tegen elkaar kunnen afwerken.
Samenwerkingsverband
Zowel Jong FC Groningen als NAC Breda is tijdens de eerste speelronde van de Beloften-competitie vrij en daarom spelen beide ploegen een oefenduel. Omdat er momenteel op Sportpark Corpus den Hoorn een grote renovatie plaatsvindt, diende er een andere speellocatie aangewezen te worden. Aangezien FC Groningen met Cambuur zowel binnen de jeugdopleiding als met het Beloften-elftal een samenwerkingsverband heeft, was het een logisch gevolg om deze wedstrijd in Leeuwarden te spelen.
Paul Raveneau, die per 1 september de nieuwe hoofd jeugdopleiding van FC Groningen wordt, zegt over de voorbereidingsperiode van de Beloften-kern: “We hebben in de oefenperiode grote gedeeltes samen met de eerste selectie getraind en dat heeft zeker wat opgeleverd. De jongens zijn zich steeds meer bewust van wat ze moeten doen en laten om profvoetballer te worden en hoe ze bijvoorbeeld hun dag moeten indelen. Ze hebben mogen ruiken en proeven aan de eerste selectie en daarmee groeit de bewustwording en het besef en worden spelers steeds volwassener.”
Voorspoedig
Volgens Raveneau verloopt de voorbereiding op het nieuwe seizoen voorspoedig. “Na zeven weken staan we er fysiek goed op. Door het oefenduel met NAC Breda van vanavond hebben we bovendien nog een week extra om ons voor te bereiden op de eerste fase van de competitie.”
Vanuit de A-selectie zullen alleen de aanvallers Dino Islamovic en Henk Bos hun opwachting maken tegen NAC Breda. De wedstrijd in Leeuwarden begint om 18.30 uur en de toegang is gratis.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard