Beloften nog niet veilig.

Maandag 27 april 2009 om 20:56

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 3-0 verloren van Jong De Graafschap. Bij rust was de stand 1-0 in het voordeel van de gasten. Door het gelijkspel van FC Utrecht wordt de competitie op de laatste speeldag pas beslist.

Voor FC Groningen was de opdracht vooraf duidelijk. Winnen en het Eredivisieschap zou voor de derde keer op rij worden veiliggesteld. In de 37ste minuut kwamen de gasten echter op voorsprong door een treffer van Melvin Kolf. Tot die tijd had FC Groningen de beste kansen gekregen. Oluwafemi Ajilore (2x), Frank Olijve en Dennis Krohne waren echter niet zuiver in de afronding.

In de tweede helft hadden de Beloften – vanwege de schorsing van Erwin van de Looi gecoacht door Raymond Libregts – de ideale mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een strafschop van Philppe Janssens – na een handsbal van Soefian El Hassnoui – werd in de 58ste minuut echter gestopt door doelman Mustafa Amezrine.

Uiteraard nam Groningen in de loop van de tweede helft, onder grote publieke belagstelling, meer risico. De Graafschap profiteerde daarvan door twee snelle uitbraken succesvol af te ronden. Beide keren haalde Oussama Assaidi de trekker over. In de slotfase probeerde Groningen het nog wel, maar tot echt doelgevaar kwam de ploeg niet meer.

Zo hield de FC geen punten over aan de laatste thuiswedstrijd in het seizoen. Kleine meevaller was nog het gelijkspel van concurrent Jong FC Utrecht bij Jong FC Twente. Daardoor heeft Groningen volgende week nog altijd de beste papieren om in de Eredivisie te blijven. De Beloften mogen dinsdag 5 mei met maximaal twee doelpunten verschil verliezen, maar zullen het daar uiteraard niet op willen laten aankomen.