string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften nipt onderuit tegen SV Meppen.

Dinsdag 21 januari 2014 om 22:42

Jong FC Groningen heeft dinsdagavond in Lingen een oefenduel met 1-0 verloren van SV Meppen. Het doelpunt viel in de 54ste minuut. Komende maandag hervatten de Groningers de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong VVV/Helmond Sport.

In Duitsland trad trainer Paul Raveneau aan met zijn ‘eigen’ Beloftenkern, aangevuld met een tweetal spelers van de eerste selectie (Ben Moussa en Ekong) en een kwartet A-junioren. Door de blessure van Noureddine Boutzamar en het feit dat Hans Hateboer afgelopen weekend al in actie kwam in het eerste elftal, startte Liban Abdulahi in de basiself.
Trainer Paul Raveneau was ondanks de nipte nederlaag tevreden over het geboden spel. “Om te beginnen was de tegenstander van een goed niveau. Het tempo in de wedstrijd lag hoog, hoewel we speelden op een vrij zwaar veld. We hebben onze kansen gecreëerd, duels gewonnen en enkele afstandsschoten gelost. Het merendeel van de jongens heeft bovendien negentig minuten gemaakt.”
“Vlak na de pauze kregen we een treffer tegen uit een standaardsituatie. Een vrije trap van de zijkant werd vlak voor het doel ingekopt. We gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet ondanks mogelijkheden voor Richairo Zivkovic en Arjen Hagenauw. We hebben zelf vrij weinig weggegeven en al met al was het een goede oefenpot. We verloren, maar kunnen er veel positiefs uithalen. We zijn weer een stapje verder.”
Opstelling FC Groningen
Van de Lei; Cijntje, Ekong, Van Leijenhorst, Janzen (65’ Bijl); Abdulahi (46’ Gerlofs), Ben Moussa, Saban; Hagenauw, Zivkovic, Mennega (60’ De Leeuw). Rest bank: Potveer.
Score: 54’ Wigger 1-0

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’