string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften nemen punt mee uit Almelo.

Maandag 30 augustus 2010 om 21:01

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Almelo met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Heracles. De ruststand was 0-0. Tien minuten voor tijd scoorde Norair Mamedov de gelijkmakende 1-1 namens de Groningers.

Volgens trainer Dick Lukkien was het een ‘gewonnen punt’ in het Polman Stadion. “Heracles voetbalde voor de pauze makkelijker, maar beide ploegen werden niet echt gevaarlijk. Na de pauze werd Heracles sterker en kregen ze ook de betere kansen. Die benutten ze echter niet.”

Halverwege de tweede helft veroorzaakte Jeroen Veldmate een strafschop toen hij Plet onderuit haalde. Plet benutte de strafschop zelf: 1-0. Tien minuten later ging FC Groningen achterin één op één spelen en nam het meer risico.

“Met Mamedov was er al iets meer leven in de brouwerij en met Bossman erbij kwamen er ook wat kansjes voor ons. In de tachtigste minuut was er een aanval over rechts met Darryl Lachman en Kelvin Bossman en werd bal afgerond door Mamedov.”

Bij de 1-1 stand waren er over en weer nog wat kansen, waarvan de betere voor Heracles. “Gezien het wedstrijdverloop mogen we blij zijn met een punt,” concludeerde de Groninger oefenmeester.

Het herstel van Petter Andersson ligt nog steeds op schema. “Vanavond zag ik hem zelfs alweer een sliding maken, dus de voetbalacties zijn er allemaal weer bij. Andersson is ook deze wedstrijd pijnvrij doorgekomen.” Overigens heeft ook Danny Post weer meer minuten gemaakt in zijn herstel. Post speelde een uur. Jelle Wagenaar is inmiddels weer helemaal fit.

Opstelling Jong FC Groningen
Bakker; Kunst (75’ Bossman), Lachman, Veldmate, Wagenaar; Post (60’ Mamedov), Metaj; Van de Laak, Andersson (46’ Keurntjes), Garcia; Bacuna.
Rest bank: Nienhuis, Zinga, Vente, Schepers.

Scores: 67’ Plet 1-0, 80’ Mamedov 1-1.

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard