Beloften naar Sneek; drie thuisduels op Corpus

3 mei 2019

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag 4 mei de uitwedstrijd tegen ONS Sneek. De onder-13, onder-15 en onder-19 spelen thuiswedstrijden op Sportpark Corpus den Hoorn.

Trainer Alfons Arts had afgelopen weekend een vrij speelweekend en alle tijd om de 3-1 thuisnederlaag tegen DOVO van zaterdag 20 april te verwerken. “Dat was toch wel een deceptie,” aldus de FC-trainer. “We vielen in die wedstrijd voor het eerst dit seizoen als team uit elkaar en dat was zonde want er is voor veel jongens nog veel te verdienen. We informeren geïnteresseerde clubs over spelers die ze in de wedstrijden van onder-19 of onder-23 kunnen bekijken en daarin heeft iedereen elkaar keihard nodig.”

Clinic
“Het is juist onze kracht om als team te opereren,” weet Arts. “De afgelopen twee weken hebben we sommige jongens wat extra vrij gegeven en andere activiteiten gedaan en extra variatie en aanbod in de trainingen aangebracht. Maandag hebben de oudere jongens van de groep allemaal minimaal een helft in een combinatieteam tegen Almere City FC gespeeld en woensdag hadden we een clinic bij FC Leo in Leens. We moeten met zijn allen het besef hebben dat het de resterende vier wedstrijden niet als een nachtkaars uit moet gaan. We willen nog zoveel mogelijk punten pakken en nog één of twee plekjes stijgen op de ranglijst.”

Onverzettelijk
Tegenstander ONS Sneek speelde zich twee weken terug veilig. “Ze hebben een ploeg die ons niet echt lekker ligt. Ze spelen heel compact en schakelen snel om. De drie onderlinge duels waren we aan elkaar gewaagd en zijn telkens ‘echte’ wedstrijden geweest. ONS heeft een onverzettelijk team met veel ervaring. We zullen zelf weer enthousiasme op het veld moeten tonen en allemaal gaan voor een waardige afsluiting van onze periode in de Derde Divisie. Dan kunnen de scouts langs de lijn ook het beste beeld krijgen van de jongens die nog een club voor volgens seizoen zoeken.”

Programma opleiding zaterdag 4 mei 2019
FC Groningen onder-13 – Feyenoord (12.00 uur)
FC Groningen onder-15 – GVAV-Rapiditas (12.30 uur)
FC Groningen onder-19 – FC Utrecht (15.00 uur)
ONS Sneek – FC Groningen onder-23 (15.00 uur)

Laatste nieuws