Beloften naar ruime zege in Harderwijk; onder-19 wint.

Zaterdag 09 maart 2019 om 20:10

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Harderwijk met 4-1 gewonnen van VVOG. Bij rust was het nog 1-1. De onder-19 won na een 1-0 voorsprong bij rust met 3-1 bij FC Volendam. Koplopers onder-17 en onder-15 gingen beiden thuis onderuit tegen respectievelijk FC Utrecht en Quick’20. De onder-13 boekte een oefenzege in Deventer. De onder-12 speelde vrijdag en zaterdag Twin Games in Limburg tegen respectievelijk Fortuna Sittard en MVV.

Het oudste team uit de opleiding, FC Groningen onder-23, begon scherp en fel aan het duel in de Derde Divisie Zaterdag. “We begonnen vanmiddag prima,” aldus trainer Alfons Arts. “Maar zoals vaker wisten we zo’n fase niet om te zetten in één of twee doelpunten. Uit het niets kwam VVOG vlak voor rust op voorsprong en liepen we weer achter de feiten aan. Bij een cornersituatie wist Kellian van der Kaap er echter nog voor de pauze 1-1 van te maken.”

De pauze duurde vervolgens door het stormachtige weer een klein halfuur. “En we hadden even wat moeite in ons ritme te komen,” lichtte de FC-trainer toe. “We wilden het baltempo verder opvoeren en ons niet meer laten verrassen. In de eindfase van de wedstrijd kon VVOG het niet meer belopen. Ze maakten een eigen doelpunt, vervolgens kregen wij een strafschop en daarna viel de 4-1 ook uit een goede aanval. We zijn in 2019 nog steeds ongeslagen en willen dat graag zo lang mogelijk volhouden.”

FC Groningen onder-23 staat na de 24ste speelronde op de zevende plek van de ranglijst en speelt komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen ODIN’59, de nummer 5. Aanvang op 16 maart is 15.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn.

Jan Hoekstra, Tapmahoe Sopacua, Kellian van der Kaap, Lars Kramer, Amir Absalem, Daniël van Kaam, Ko Itakura, Tom van de Looi, Matthijs Hardijk (78’ Jhurrey Margaritha), Michael Breij, Jannik Pohl (53’ Daniel Bouman).
Rest bank: Pelle Boevink, Gerald Postma, Marijn Ploem, Luuk Wouters, Tim Riksman.

Scores: 38’ Ahrens 1-0, 44’ Van der Kaap 1-1; 66’ Vossebelt (eigen doel) 1-2, 72’ Michael Breij (strafschop) 1-3, 76’ Matthijs Hardijk 1-4.

Overige duels
FC Groningen onder-19 won in Volendam met 3-1 van de plaatselijke FC. In de eerste helft maakte Oussama El Azzouzi het enige doelpunt. Na de pauze liep Groningen uit naar 0-3 door twee treffers van Thijs Dallinga. Vervolgens bepaalde de thuisclub twintig minuten voor tijd de eindstand op 1-3.
Na acht van de achttien duels in de voorjaarscompetitie staat de onder-19 met 18 punten op een keurige derde plek van de ranglijst. De ploeg van trainer Marcel van Buuren ligt mooi op koers voor een top-6 klassering en kwalificatie voor de Eredivisie in 2019/2020.

Opstelling FC Groningen onder-19: Oscar Hooiveld, Ken Raghoebar, Pim Betzema, Leonel Miguel, Thomas Poll, Oussama El Azzouzi, Giovanni Zwikstra (64’ Remco Balk), Mees Gootjes, Thijs Dallinga, Max Hamelink, Mohamed el Kharbachi.

FC Groningen onder-17 ging op eigen veld onderuit tegen FC Utrecht. De ploeg van trainer Paul Matthijs kwam na ruim een halfuur op achterstand. In de tweede veertig minuten verdubbelde Utrecht de score en werd het vervolgens 1-2 door een eigen doelpunt van de gasten. Het bleek later ook de eindstand. Ondanks het eerste puntenverlies blijft onder-17 na zes van de veertien wedstrijden koploper met 15 punten.

De onder-15 verspeelde de koppositie in de Tweede Divisie D met een 2-1 thuisnederlaag tegen Quick’20. De ploeg van trainer Bote Talsma ging de pauze in met een 1-1 gelijke stand, mede door een treffer van Thom van Bergen. Na de pauze scoorde de ploeg uit Oldenzaal de winnende treffer. Go Ahead Eagles heeft nu net als FC Groningen 37 punten en beschikt over een beter doelsaldo.

De onder-13 oefende in Deventer tegen Go Ahead Eagles en won met 7-0. Iwan Henstra (3x), Yénio Holder, William de Boer, Lucca Couperus en David Schut waren de goalgetters. De onder-12 speelde vrijdag Twin Games bij Fortuna Sittard, overnachtte in Hunzel, maakte vrijdagochtend een tour door Maastricht en kwam ’s middags in actie tegen MVV.