Beloften naar ODIN’59; onder-15 naar GVAV-Rapiditas

26 oktober 2018

Vanwege de herfstvakantie is er een beperkt programma van officiële wedstrijden in de opleiding van FC Groningen. Vier teams hebben geen competitieverplichtingen. Onder-23 gaat op bezoek bij ODIN’59 en de onder-15 speelt de stadsderby bij GVAV-Rapiditas.

FC Groningen onder-23 speelde afgelopen weekend op Corpus den Hoorn 2-2 tegen Hoek. “De eerste helft van die wedstrijd was prima om op voort te borduren,” aldus trainer Alfons Arts. “We hebben een positief beeld van de laatste weken en er zijn ook nog genoeg punten om te verbeteren. We moeten nog meer dominant zijn in de wedstrijden, de beweging zonder bal kan nog beter en we moeten meer ‘uit de duels’ blijven. Ook moeten we nog meer meedogenloos voor beide goals worden.”

“De trainingsweek was over het algemeen goed. Maandag- en dinsdagochtend hebben we goed getraind, maar dinsdagmiddag in een tien tegen tien tegen de onder-19 was het onder de maat. Donderdag was het alweer stukken beter en ook vrijdagochtend was de intensiteit prima. Het is nu zaak dat we dit ook morgen in de wedstrijd weer omzetten.”

Tegenstander ODIN’59 staat momenteel op plek 12 met 11 punten uit acht duels. Ze verloren de afgelopen twee wedstrijden. “Ze hebben zeker wat recht te zetten,” aldus Arts. “Het is een ploeg die voetbal in zich heeft en ook opportunistisch kan spelen. Wij hebben daar twee jaar terug kansloos verloren en afgelopen seizoen wonnen we er wel op hun moeilijk bespeelbare kunstgras.”

Programma opleiding 27 oktober 2018
GVAV-Rapiditas – FC Groningen onder-15 (12.30 uur)
ODIN’59 – FC Groningen onder-23 (14.30 uur)

Laatste nieuws