Beloften naar Harderwijk; onder-17 en onder-15 thuis

8 maart 2019 / vandaag

FC Groningen onder-23 speelt na een competitievrij weekeinde zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen VVOG in Harderwijk. Een lastige uitwedstrijd voor de Beloften van trainer Alfons Arts. De onder-15 en onder-17 spelen thuis tegen respectievelijk Quick’20 en FC Utrecht. De onder-19 gaat uit naar FC Volendam en onder-12 speelt vrijdag en zaterdag tegen achtereenvolgens Fortuna Sittard en MVV.

Trainer Alfons Arts beleefde een competitievrij weekeinde met zijn onder-23-kern en gebruikte de afgelopen twee weken om iedere speler individueel maatwerk te leveren. “We hebben sommige spelers wat extra rust kunnen geven nadat ze vaak in het combinatie-elftal hadden meegespeeld,” aldus de FC-trainer, “en anderen juist extra laten trainen. Een deel van de spelers die terugkwam van blessures hebben in de onder-19 kunnen meespelen om wedstrijdritme op te doen en we hebben vooral veel en extra op het trainingsveld gestaan. Afgelopen maandag en dinsdag straalde de gretigheid er bij de gehele groep weer van af.”

Martijn van Maastrigt en Luka Prljic zijn er morgen in Harderwijk niet bij in de uitwedstrijd tegen VVOG. De kern van zestien spelers wordt waarschijnlijk aangevuld met diverse spelers die vrijdagavond in Utrecht geen basisplaats hebben in het eerste elftal. “We hebben in thuiswedstrijden de afgelopen drie duels van VVOG telkens gewonnen, maar wachten in uitduels zelfs nog op het eerste doelpunt. Eerder dit seizoen wonnen we thuis met 1-0, maar lieten we veel kansen liggen. In de afgelopen twee jaar hebben we daar toch telkens moeite gehad.”

Het doel is voor de onder-23 is nog zoveel mogelijk plekken op de ranglijst te stijgen richting het einde van de competitie. “We zijn bovendien nog ongeslagen in 2019,” aldus Arts. “En dat willen we natuurlijk ook graag blijven. Als we als ploeg onze ambitie willen nastreven, zullen we dit soort wedstrijden moeten winnen.” Jong FC Groningen staat na 23 duels op de achtste plek van de ranglijst met 36 punten. VVOG staat dertiende en heeft negen punten minder. Aanvang is zaterdag 9 maart om 14.30 uur op Sportpark De Strokel in Harderwijk.

Programma opleiding zaterdag 9 maart 2019
Fortuna Sittard – FC Groningen onder-12 (vrijdag 8 maart, 17.00 uur)
FC Groningen onder-15 – Quick’20 (12.30 uur)
FC Groningen onder-17 – FC Utrecht (12.30 uur)
FC Volendam – FC Groningen onder-19 (12.30 uur)
MVV – FC Groningen onder-12 (14.30 uur)
VVOG – FC Groningen onder-23 (14.30 uur)

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws