Beloften naar gelijkspel bij Harkemase Boys.

Zaterdag 30 maart 2019 om 20:20

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag een 1-1 gelijkspel behaald op bezoek bij Harkemase Boys. Na een vroege voorsprong van de Friezen bepaalde Michael Breij nog voor de pauze de eindstand. De onder-19 pakte ook een punt in de noordelijke derby, tegen sc Heerenveen (0-0). Onder-17 behield de koppositie in de Eredivisie door een 3-0 zege op Feyenoord.

In de Derde Divisie Zaterdag behield FC Groningen onder-23 de vijfde plek op de ranglijst na een 1-1 gelijkspel tegen mede-subtopper Harkemase Boys. Binnen tien minuten kwam de FC op achterstand nadat Jesse Renken een strafschop benutte na een overtreding van Kellian van der Kaap. Trainer Alfons Arts vond de penalty ‘makkelijk gegeven’, maar zag ook hoe zijn ploeg er door wakker leek geschud.

“We begonnen gewoon te slap aan de wedstrijd,” aldus Arts. “Verdedigend kwamen we in de eerste helft verder amper in de problemen, maar veel kansen kregen we zelf ook niet. Jannik Pohl kreeg nog de grootste kans. In de tweede helft hadden wij vervolgens veel balbezit en kregen beide ploegen twee à drie mogelijkheden. Uiteindelijk hadden beide ploegen kans op de overwinning, maar het gelijkspel was een juiste afspiegeling.”

Na de week waarin het overgrote deel van het team te horen kreeg dat het verblijf bij FC Groningen er na dit seizoen op zit, speelde de ploeg een acceptabele wedstrijd. “We waren benieuwd hoe iedereen in het veld zou reageren en na een stroef begin heeft iedereen er veel arbeid ingestoken. We zijn nu nog steeds ongeslagen in dit kalenderjaar en die reeks willen we zaterdag tegen Ajax voortzetten.”

Opstelling FC Groningen onder-23
Jan Hoekstra; Tapmahoe Sopacua, Kellian van der Kaap, Lars Kramer, Amir Absalem (75’ Luuk Wouters); Daniel Bouman, Michael Breij, Gerald Postma, Daniel van Kaam, Jannik Pohl (46’ Jhurrey Margaritha), Matthijs Hardijk.
Rest bank: Pelle Boevink, Tim Riksman, Marijn Ploem.
Scores: 9’ Jesse Renken (strafschop) 1-0, 35’ Michael Breij 1-1.

Opleiding
FC Groningen onder-19 speelde de thuiswedstijd tegen sc Heerenveen en in die wedstrijd werd niet gescoord. De ploeg van trainer Marcel van Buuren heeft nu nota bene vijf uitwedstrijden achter elkaar voor de boeg. In de maand april maakt het ongelofelijk veel buskilometers naar achtereenvolgens ADO Den Haag, De Graafschap, VVV-Venlo (beker), Almere City en FC Twente. De onder-19 staat momenteel vierde met 19 punten uit 10 duels. Acht duel voor het einde van de competitie is de marge acht punten voor een plek in de top-6 na achttien duels.

FC Groningen onder-17 won met 3-0 van Feyenoord door twee treffers van Romano Postema en één van Jens Schraven. Door de zege behoudt de onder-17 de leiding in de Eredivisie met één punt voorsprong op Ajax onder-17. Woensdagmiddag 3 april om 16.00 uur is PSV onder-17 te gast op Corpus den Hoorn.