Beloften naar drie punten bij Achilles ‘29; 3x bekerwinst

25 augustus 2018

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagavond in Groesbeek drie punten gepakt in de uitwedstrijd tegen Achilles ’29. De ploeg van trainer Alfons Arts won met 2-0. Voor de pauze maakte Marijn Ploem de 0-1. Invaller Jhurrey Margaritha bepaalde de eindstand. Het was een duel in de eerste speelronde van de Derde Divisie Zaterdag 2018/2019.

Bij FC Groningen startten nieuwelingen Kellian van de Kaap, Luuk Wouters, Thijs Dallinga en Matthijs Hardijk in de basis. Vanuit de eerste selectie hadden ook Jan Hoekstra, Lars Kramer en Amir Absalem een basisplaats.

In Groesbeek boekte Jong FC Groningen ene verdiende en ‘zakelijke’ overwinning: “Jan Hoekstra heeft geen enkele redding hoeven te verrichten,” aldus Arts.  “Verdedigend zijn we de gehele wedstrijd niet in de problemen gekomen. Het enige verwijt dat we onszelf kunnen maken, is dat we de wedstrijd niet in een eerder stadium hebben beslist.”

“Achilles kon of wilde niet echt voetballen en probeerde voortdurend het tempo uit de wedstrijd te halen. Na de 1-0 van Marijn Ploem hadden we nog voor rust twee of drie kansen. Na de pauze werd het van onze kant slordiger. Over de hele wedstrijd hebben we er veel energie ingestoken. Na een prachtige solo rondde Jhurrey Margaritha vijf minuten voor tijd prima af voor de 0-2.”

Na afloop van de wedstrijd hoorde Arts dat Michael Breij matchwinner was geworden in de wedstrijd van het eerste elftal, uit bij De Graafschap. Vorig jaar was Breij topscorer van de Beloften. “We hebben de afgelopen twee seizoenen met elkaar gewerkt. Dat hij nu bij zijn eerste basisplaats meteen de winnende maakt, is geweldig voor die jongen.”

Opstelling Jong FC Groningen
Jan Hoekstra, Luuk Wouters, Lars Kramer, Kellian van der Kaap, Amir Absalem, Marijn Ploem, Gerald Postma Daniël van Kaam, Matthijs Hardijk (75’ Antonio Sefer), Thijs Dallinga, Martijn van Maastrigt (66’ Jhurrey Margaritha).
Rest bank: Nick Plomper, Tim Riksman.

Scheidsrechter: Van de Ketterij
Scores: 28’ Marijn Ploem 0-1; 85’ Jhurrey Margaritha 0-2.

Round-up opleiding
Drie van de vijf jeugdteams kwamen in actie in bekerduels. FC Groningen onder-13, onder-17 en onder-19 bereikten allemaal de volgende bekerronde:
FC Groningen onder-19 – Go Ahead Eagles onder-19: 3-1 (FC-goals: Remco Balk, Sam Crowther, Giovanni Zwikstra)
FC Groningen onder-17 – Ajax onder-16: 6-0 (FC-goals: Romano Postema 6x)
FC Den Bosch onder-13 – FC Groningen onder-13: 3-5 (FC-goals: Domaro Deenen, David Schut, Iwan Henstra, Ivan Laarman, Clayton Bonevacia)

Laatste nieuws