Beloften met twee vroege goals langs hekkensluiter.

Maandag 24 februari 2014 om 20:53

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 3-1 gewonnen van Jong FC Volendam. Drie van de vier goals vielen in de eerste zeven minuten (2-1). Het slotakkoord kwam in de laatste speelminuut. Andraz Kirm, Arjen Hagenauw en Richairo Zivkovic tekenden voor de treffers.

De laatkomers op Sportpark Corpus den Hoorn hadden pech. Binnen zeven minuten lag de bal namelijk al driemaal in de respectievelijke doelen. In de vierde minuut opende Andraz Kirm na een solo-actie de score. Een minuut later werd de score verdubbeld door Arjen Hagenauw, die de Volendammer doelman omspeelde: 2-0.
In de zevende minuut brak aanvaller Henk Veerman door aan de overkant van het veld en bleef hij koel in de afronding: 2-1. Vanaf dat moment hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Geen van beide ploegen creëerde voor de pauze nog grote doelkansen.
Aan het begin van de tweede helft nam Burak Saban de plek over van Nick van der Velden, één van de vier dispensatiespelers aan de kant van de thuisclub. Verderop in de tweede helft werd Giliano Wijnaldum nog vervangen door Marciano van Leijenhorst.
Jong FC Volendam bleef hoop houden op een resultaat en was daar het dichtst bij in de 83ste minuut toen doelman Stefan van der Lei een kopbal nog net voor de lijn kon keren. FC Groningen gooide er vervolgens nog een slotoffensief tegenaan.
Stefano Magnasco, de enige Groninger met een gele kaart op  zak, gaf in de slotminuut een voorzet op maat op Richairo Zivkovic, die van dichtbij de 3-1 achter doelman Pastoor werkte. Niet veel later blies scheidsrechter Edwin Boot het eindsignaal en was de achtste overwinning van het seizoen een feit. Door de nederlaag van Jong Heracles bij Fortuna is Jong FC Groningen weer koploper in de Beloften Divisie A.
Van der Lei; Magnasco, Ben Moussa, Janzen, Wijnaldum (78’ Van Leijenhorst); Hiariej, Lindgren, Van der Velden (46’ Saban); Hagenauw, Zivkovic, Kirm.
Rest bank: Potveer, Gerlofs, Mennega, Arias.
Scores: 4’ Kirm 1-0, 5’ Hagenauw 2-0, 7’ Henk Veerman 2-1; 90’ Zivkovic 3-1