Beloften met tien man onderuit tegen Jong Vitesse.

Maandag 07 april 2014 om 14:47

Jong FC Groningen heeft maandagavond de kans op het kampioenschap in de Beloftencompetitie Divisie A zien slinken. Tegen Jong Vitesse verloor de ploeg van trainer Paul Raveneau met 1-2 van Jong Vitesse. De Beloften speelden de gehele tweede helft met tien man.

Door het gelijkspel van Jong Heracles Almelo in en tegen Volendam (4-4), blijven de Tukkers de ranglijst aanvoeren. De Heraclieden hebben nu twee punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld dan de Groningse formatie. Jong FC heeft Vitesse nu naast zich gekregen op de ranglijst.
Titel
Voor de Beloften staan nog twee competitiewedstrijden op het programma. Volgende week is het uitduel met Jong PEC Zwolle. Op maandag 28 april krijgen de Beloften in Groningen tijdens de slotronde bezoek van Jong sc Heerenveen, dat door de resultaten van vanavond ook nog kans op de titel maakt. De competitie gaat over twintig speelronden.
Bij Jong FC Groningen maakte Michael de Leeuw zijn rentree in wedstrijdverband. De gedeeld clubtopscorer viel op zondag 2 maart in de thuiswedstrijd tegen Cambuur na een uur spelen uit met een hamstringblessure. Vanavond speelde de aanvaller zonder problemen volgens afspraak 45 minuten. In de pauze werd De Leeuw vervangen door Noureddine Boutzamar.
Eerste helft
Bij Jong FC Groningen stonden naast De Leeuw ook de eerste selectiespelers Tom Hiariej, Yoëll van Nieff en Género Zeefuik op het wedstrijdformulier. Voor rust was Vitesse de betere en makkelijker voetballende ploeg. Na een half uurtje spelen scoorde Sander van de Streek uit een hoekschop met een kopbal bij de tweede paal. Vlak voor rust kwamen de bezoekers ook op 0-2. Roland Baas maakte in het strafschopgebied contact met spits Uros Djurdjevic en scheidsrechter Joey Kooij besliste niet alleen tot een strafschop, hij gaf Baas bovendien de rode kaart. Van de Streek benutte de penalty en maakte hiermee zijn tweede doelpunt van de avond.
Tweede helft
In de rust moest Raveneau naast De Leeuw ook nog eens Hiariej wisselen, die in de eerste helft geblesseerd raakte aan zijn kuit. Niettemin herstelden de Beloften zich prima. Het Groningse tiental hield stand en naarmate de tweede helft vorderde kreeg de thuisploeg zelfs in ondertal kansjes. De 1-2 kwam echter letterlijk uit de lucht vallen. Van Nieff zette zich op zeker 25 meter van het Vitesse-doel achter de bal en ramde het speeltuig met een streep in de rechterbovenhoek.
Daarna rook Jong FC Groningen bloed en ontstond er nog een aantal hachelijke situaties voor het doel van keeper Eloy Room. Tot de gelijkmaker kwam het echter niet meer.