Beloften met nederlaag de winterstop in.

Maandag 17 december 2012 om 21:39

Jong FC Groningen heeft het kalenderjaar 2012 beëindigd met een thuisnederlaag. Jong RKC Waalwijk was op Corpus den Hoorn met 1-2 te sterk. Die stand was al bij rust bereikt. Timo Letschert scoorde de enige FC-treffer.

Op het kunstgras van VV Actief in Eelde kwamen de gasten al na drie minuten op voorsprong. Na een aanval over links van de Waalwijkers werd door Rodney Sneijder de 0-1 binnen geschoten.
Na ruim een kwartier maakte Timo Letschert een aanval over rechts en rondde hij vervolgens met links af: 1-1. Halverwege de eerste helft kwam de 1-2 eindstand op het bord door een doelpunt van centrale verdediger Guy Ramos.
In de slotfase van de eerste helft kreeg FC Groningen nog kansen door inzetten van Suk Hyun-Jun en Richairo Zivkovic. In de tweede helft gebeurde en weinig meer bij de beide doelen en zo eindigde de laatste wedstrijd van Jong FC Groningen in een nederlaag.
Trainer Dick Lukkien vatte samen: “Na een slechte eerste helft mochten alle inspanningen in de tweede helft helaas niet baten. Op naar de tweede seizoenshelft.”
Voor de Beloften van FC Groningen begint de tweede competitiehelft met uitwedstrijden tegen PSV en Vitesse/AGOVV op respectievelijk 21 en 28 januari 2013.
Bizot; Magnasco (46’ Janzen), Ivens, Van Nieff, Batbay; Hiariej, Letschert; Ben Moussa, Zivkovic (81’ Holder), Kostic (71’ Hagenauw); Suk.
Scores: 3’ Sneijder 0-1, 16’ Letschert 1-1, 22’ Ramos 1-2.