string(9) "claudebot"

Beloften met 2-0 onderuit bij Leverkusen.

Woensdag 25 september 2013 om 21:40

Jong FC Groningen heeft vanmiddag in Duitsland met 2-0 verloren van ‘Jong’ Bayer 04 Leverkusen. De eindstand was bij rust reeds bereikt.

Trainer Paul Raveneau vond op drie uur reisafstand opnieuw een oefentegenstander van formaat in de reserves van Bayer 04 Leverkusen. In het ‘mini-stadion’ van de Bundesliga-club, het Ulrich-Haberland-Stadion, werd gespeeld in een samenstelling waarin Timo Letschert en Emil Johansson vanuit de eerste selectie meespeelden en Glenn Bijl en Pier Veldman vanuit de A1. Op de bank zat ook nog een handvol jeugdspelers.
Raveneau was tevreden over de trip naar Duitsland: “Het was weer een prima krachtmeting voor ons. Onze tegenstander speelde heel erg uit de discipline en Leverkusen was heel erg geduldig en vervolgens goed in de aanval uit de omschakeling. In de slotfase van de eerste helft scoorden ze tweemaal, maar kwamen we zelf ook meer in ons spel en kregen de enkele hoekschoppen en vrije trappen.”
“Meteen na de pauze werd een doelpunt van ons afgekeurd en schoten we nog een bal op de paal. Ook hebben we in de tweede helft behoudens enkele afstandsschoten geen gevaarlijke kansen meer tegen gekregen. Bovendien was ons spel na de pauze ook meer gedisciplineerd. Het was al met ons zowel individueel als voor het team weer een leerzame wedstrijd, die we kunnen meenemen als referentiekader voor de komende wedstrijden. Te beginnen aanstaande dinsdag in de uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam.”

Basisopstelling FC Groningen
Van der Lei; Cijntje, Hateboer, Letschert, Janzen; Saban, Boutzamar, Johansson; Bijl, Hagenauw, Veldman
Bank: Potveer, Mennega, Gerlofs, Van Leijenhorst, Spijodic, Jasper, De Groene
Scoreverloop: 26‘ Athanasios Mentizis 1-0, 37’ Aziz Bouhaddouz 2-0.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’