string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften laten punt in slotfase glippen.

Maandag 02 april 2012 om 22:00

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Eindhoven met 2-0 verloren van Jong PSV. In het laatste kwartier scoorde de thuisploeg twee treffers. Ondanks de nederlaag blijft de FC zesde op de ranglijst van de Beloften Eredivisie.

Op De Herdgang trad de FC aan met een zeer jonge ploeg, waarin onder meer A1-speler Yoëll van Nieff zijn opwachting maakte in het centrum van de verdediging. Ook de volledige bank van Groningen bestond uit vijf spelers van de RVO. Dinsdagmiddag speelt de jeugdploeg van trainer Paul Raveneau tegen PSV A1, in Eindhoven en dus verblijven de zes spelers en hun coach vannacht in een hotel in de lichtstad.
De Beloftenwedstrijd stevende lange tijd af op een 0-0 eindstand. Coach Dick Lukkien: “Het spel speelde zich grotendeels op het middenveld af en wij hebben achterin tot het laatste kwartier weinig tot niks weggegeven. Een moment van onachtzaamheid heeft ons de das omgedaan. Het is heel jammer voor deze jonge ploeg.”
Rondom gelegenheidsaanvoerder Tim Sparv had Lukkien een team geformeerd uit vier spelers van de B-kern, drie Veendammers, twee Cambuur-spelers en dus één speler uit de A1. “Zij hebben met heel veel strijd en enthousiasme gespeeld. De wedstrijd was een typische 0-0-wedstrijd. Wij hebben zelf weinig gecreëerd, maar hadden absoluut een punt verdiend. De ploeg moet nog leren een dergelijke wedstrijd dan ook over de streep te trekken.”
Afgelopen zaterdag kwamen Luis Pedro da Silva Ferrerira en Tim Keurntjes in actie bij het eerste elftal. Zij waren dus niet beschikbaar. Nick Bakker was ziek en daardoor afwezig. Komende maandag heeft de FC vrijaf. Op maandag 16 april wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht, de nummer 10 van de ranglijst.
Opstelling FC Groningen
Fij; Batbay, Öztürk, Van Nieff, Bijker; Marrello, Sparv; Bos, Ben-Moussa (82’ Diemers), Feenstra; Kluin (65’ Holder).
Rest bank: Van der Lei, Renken, Francisco.
Scores: 78’ Locadia 1-0, 85’ Locadia 2-0.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’