string(9) "claudebot"

Beloften krijgen te weinig tegen koploper.

Maandag 09 februari 2009 om 21:20

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Ajax. De gasten kwamen na vier minuten op voorsprong. Zeven minuten na de pauze maakte Robert Pomstra vanaf elf meter gelijk.

Aan de kant van Jong FC Groningen ontbraken internationals Pepijn Kluin en Skhodran Metaj en de geblesseerde aanvoerder Frank Olijve. Vanuit de eerste selectie speelden Brian van Loo, Ondrej Svejdik, Martijn Meerdink en Paul Matthijs mee. Aan de kant van de Amsterdammers stonden ook een handvol eerste elftalspelers. Daaronder Kenneth Vermeer, Rasmus Lindgren, Robbert Schilder, Evander Sno, Javier Martina, Leonardo en Kennedy Bakircioglu.

Die laatstgenoemde speler was na vier minuten de maker van de openingstreffer. Kennedy werkte een voorzet van de linkerkant van dichtbij binnen: 0-1. Het eerste kwartier hadden de gasten een overwicht. Daarna gooide de thuisploeg de schroom van zich af. Na ruim een halfuur hield Brian van Loo zijn ploeg in de race. Een afstandsschot van Kennedy werd door Van  Loo uit de linkeronderhoek gewerkt.

In de vijf minuten voor de pauze kreeg FC Groningen twee enorme kansen op de gelijkmaker. Robert Pomstra kreeg een voorzet van rechts vol op de schoen en zag hoe Vermeer precies in de baan van het schot lag. Even later maaide Dennis Krohne vlak voor goal van dichtbij over de bal heen, die van links was voorgegeven.

FC Groningen kwam heel sterk uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten knalde Dennis Krohne vijf meter achter de punt van de zestien keihard op de lat. In de zesde minuut werd diezelfde Krohne binnen de zestien meter gevloerd door Calvin Mac Intosh. Scheidsrechter Cairo legde de bal op de stip. Robert Pomstra knalde de bal van elf meter binnen: 1-1.

Leonardo brak even later uit, maar had geen oog voor de twee medespelers die links naast hem waren meegelopen.  Brian van Loo verrichte op de rand van de zestien een prima redding. De volgende kans van Groningen was na ruim een uur spelen voor Ridouan Tabaouni. De spits was alert bij een hoge bal en schoot de bal met een  boog over doelman. Vermeer sprintte terug en kon de bal nog net voor de doellijn wegtikken. In het laatste kwartier kwam Enrico Pellegriti in de ploeg voor Ridouan Tabaouni.

De thuisploeg kwam in het laatste kwartier nog wat onder druk te staan en liep nog tegen drie gele kaarten aan. Paul Matthijs, Mart Dijkstra en Martijn Meerdink gingen op de bon. Zo had er voor beide ploegen meer ingezeten, maar was de eindstand een aardige weergave van de kansenverhouding. FC Groningen staat met 19 punten uit 16 duels op de tiende plek van de ranglijst. Komende maandag spelen de Beloften de uitwedstrijd tegen Jong AZ, de nummer 9 van de Eredivisie.

Opstelling FC Groningen
Van Loo; Kunst, Svejdik, Lachman, Wagenaar; Dijkstra, Meerdink, Matthijs, Pomstra; Tabaouni (76’ Pellegriti), Krohne.
Rest bank: Ter Wielen, Holband, Janssens, Apotheker, Menting.

Scores:  4’ Kennedy 0-1, 52’ Pomstra (strafschop) 1-1

Scheidsrechter: Cairo

Gele kaarten FC:  80’ Matthijs, 82’ Dijkstra, 89’ Meerdink

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus