Beloften komen sneu weg tegen koploper.

Maandag 28 november 2011 om 21:23

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 3-2 verloren van koploper Jong FC Twente. Na een sterke tweede helft van de thuisclub scoorden de Tukkers in de slotfase de winnende goal.

In de elfde speelronde van de Beloften Eredivisie kregen de Tukkers de eerste kans van de wedstrijd. Een schot van Quincy Promes werd in tweede instantie door doelman Agil Etemadi gepakt. Even later kwam de FC op voorsprong door Nicklas Pedersen.: 1-0 Via Ninos Gouriye lag twee minuten later de gelijkmaker in het Groningse doel: 1-1.
Na een klein halfuur scoorde Quincy Promes de 1-2 namens FC Twente. Vlak voor de pauze viel Nicklas Pedersen uit met een blessure. Hij werd vervangen door Robby Holder. In de tweede helft kwam Luis Pedro voor Atilay Batbay als rechtsback binnen de ploeg.
Jong FC Groningen speelde een prima tweede helft en zette FC Twente flink onder druk. Het resulteerde zeven minuten voor tijd in de gelijkmaker van Robby Holder, die na een scrimmage de bal in het doel werkte: 2-2.
Enkele minuten voordat Voor de gelijkmaker van FC Groningen had FC Twente nogmaals de lat geraakt. In de laatste minuut maakte Steven Berghuis alsnog de winnende treffer. Het slotoffensief leverde niets meer op.
Komende maandag gaat de ploeg van Dick Lukkien op bezoek bij NEC/Oss. Een week later komt ADO Den Haag op bezoek op Corpus den Hoorn. Op maandag 19 december spelen de Beloften in de kwartfinales van de beker, uit tegen Jong VVV-Venlo. Dat is het laatste duel voor de winterstop.
Etemadi; Batbay (46′ Luis Pedro), Kappelhof, Bakker, Wagenaar; Hoxhaj, Keurntjes; Jones, Ben-Moussa, Bos; Pedersen (45′ Holder).
Rest bank: Fij, Van Nieff, Renken.
Scores: 15′ Pedersen 1-0, 17′ Gouriye 1-1, 28′ Promes 1-2; 83′ Ben-Moussa 2-2, 90′ Berghuis 2-3.
Scheidsrechter: Heida
Gele kaarten FC: 72′ Bakker, 93′ Luis Pedro