string(9) "claudebot"

Beloften komen sneu weg in hoofdstad.

Maandag 11 oktober 2010 om 23:27

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 2-1 verloren van Jong Ajax. De winnende treffer viel pas in de slotfase van de wedstrijd, waarin de FC al vroeg op voorsprong kwam. Groningen staat na zeven duels op de negende plek in de Eredivisie.

Binnen acht minuten kwam FC Groningen in Amsterdam op voorsprong door een eigen doelpunt van Timothy van der Meulen. Onder druk van Norair Mamedov passeerde hij zijn eigen doelman Jeroen Verhoeven. Trainer Dick Lukkien zag hoe zijn ploeg goed startte: “We hebben meteen de toon gezet en zijn agressief begonnen. Bovendien stond de verdedigende organisatie goed. Ajax raakte overigens nog wel de paal van het FC-doel.”

Vlak voor de pauze had Yousouf Zinga de 2-0 voor het inkoppen. “Dat was een bepalend moment in de wedstrijd. Als die erin valt, weet ik zeker dat we een gewonnen wedstrijd hadden gespeeld. Nu het 0-1 bleef, kwam Ajax juist heel fel uit de startblokken.” Binnen tien minuten na rust scoorde Lorenzo Burnet de gelijkmaker. “Na een minuut of 25 ging de storm wel liggen. Het was een fase geweest van ‘tegenhouden’ en de krachten vloeiden wat weg bij ons.”

In de laatste fase van het duel leek het af te stevenen op een puntendeling. “Dat punt was ook absoluut verdiend geweest. In de 58ste minuut werd een strafschop knap gestopt door doelman Leonard Nienhuis. Zeven minuten voor tijd was er sprake van een dubbele klutssituatie en maakte Florian Josefzoon uiteindelijk de winnende treffer. Een zure nederlaag.”

Door het verlies staat FC Groningen nu negende op de ranglijst en is Ajax langszij gekomen. Aanstaande maandag is Jong Heerenveen/Emmen te gast op Sportpark Corpus den Hoorn. Dat duel begin om 18.30 uur.

Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Kunst, Lachman, Veldmate, Wagenaar, Werkman (84’ Van Dijk), Metaj, Keurntjes (70’ Schepers), Post, Zinga, Mamedov.
Rest bank: Bakker, Vente, Van Hezel, Luis Pedro, Bossman.
Scoreverloop: 8’ Van der Meulen (eigen doel) 0-1, 54’ Burnet 1-1, 82’ Jozefzoon 2-1.
Bijzonderheid: 58’ Nienhuis stopt strafschop
Scheidsrechter: Lindhout

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus