Beloften komen met de schrik vrij tegen VVV/Helmond Sport

27 januari 2014

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Eelde met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong VVV/Helmond Sport. De ruststand was 1-1. Richairo Zivkovic opende de score en Rasmus Lindgren bepaalde in de slotfase de eindstand en verlengde de ongeslagen status.

In het eerste kwartier leek er voor de koploper Jong FC Groningen nog geen vuiltje aan de lucht. De ploeg overrompelde de Brabants/Limburgse combinatie met een stormloop en kreeg in de eerste fase van de wedstrijd meteen drie grote kansen. De laatste daarvan werd door Richairo Zivkovic, op aangeven van Andraz Kirm, benut: 1-0. Na twintig minuten raakte Groningen de grip op de wedstrijd kwijt en kwam het flink onder druk te staan. De ploeg van trainer Frank van Kempen zette een tandje bij en knokte zich terug in de wedstrijd. De sterke fase in de wedstrijd werd onderstreep met een prachtige stiftbal van Joeri Schroijen die van vlak buiten de zestien meter doelman Stefan van der Lei passeerde: 1-1. In de laatste tien minuten voor de pauze pakte Groningen de draad weer op en nam de druk op het doel van de gasten toe. Ook waren er weer diverse mogelijkheden, maar was vaak de eindpass onvoldoende. In het tweede bedrijf waren de thuisspelende Beloften wel de bovenliggende partij, maar was er telkens dreiging van de zuidelijke ploeg. In een counter halverwege de tweede helft kwam de voorzet van de rechterkant en kon Arne van Geffen voor het doel de 1-2 binnen tikken. FC Groningen paste even later twee wissels toe en nam nog meer risico door ook verdediger William Ekong nog mee naar voren te sturen. Het leverde veel hachelijke momenten op, maar leek niet het gewenste effect te sorteren. Arjen Hagenauw was enkele minuten voor tijd niet zelfzuchtig, maar gaf een bal net iets te scherp breed op aanvoerder Burak Saban, die daardoor de gelijkmaker niet kon binnenschuiven. Na een vrije trap van de linkerkant van Lorenzo Burnet bleef de bal voor het doel en kon Rasmus Lindgren uiteindelijk wel de 2-2 maken. In de extra tijd bleef Ekong voorin en scheelde het een haar of hij had nog de assist voor de winnende goal kunnen geven. Zover kwam het echter niet. FC Groningen speelde voor de vijfde keer in twaalf duels gelijk en blijft ongeslagen koploper in de Beloften Divisie A. Komende week wordt geoefend tegen Heerenveen. Een week later volgt de uitwedstrijd tegen Jong FC Dordrecht.
Opstelling Jong FC Groningen
Van de Lei; Cijntje, Ekong, Letschert, Burnet; Saban, Lindgren, Ben Moussa; Kirm, Zivkovic (71’ Hagenauw), Zeefuik (71’ Mennega). Rest bank: Potveer, Van Leijenhorst, Janzen. Scoreverloop: 12’ Zivkovic 1-0, 27’ Schroijen 1-1; 66’ Van Geffen 1-2, 89’ Lindgren 2-2

Laatste nieuws